USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани відремонтували будинок, який не бачив ремонту чверть століття

1 Листопада 2016 13:42
Утеплити житлові будинки, відремонтувати покрівлю та інженерні мережі вдалося мешканцям двох будинків у Луцьку завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», - інформує прес-служба Фонду.

Зимові морози та колючі вітри тепер не страшні мешканцям двох багатоповерхівок на вулиці Писаревського, що в обласному центрі.

«Нашому будинку, що на вулиці Писаревського, 4 – чверть століття. За ці роки металеві труби поіржавіли, почали протікати. У підвалі стояла вода. Люди не могли там нічого зберігати. Минулого літа зауважили, що і дах треба ремонтувати. У ЖКП тільки обіцяли допомогти, тому ми вирішили створити ОСББ. Нам підказали, що у Фонді Ігоря Палиці «Тільки разом» діє проект «Сприяння розвитку ОСББ», – розповідає голова ОСББ «Фенікс» Ольга Остимчук.

Активні мешканці звернулися в Офіс розвитку кварталу, що на вулиці Гордіюк. У вересні 2015 року створили ОСББ і тієї ж осені на умовах співфінансування з Фондом відремонтували дах будинку.

«Ми були приємно вражені, що у Фонді надали конкретну і юридичну, і фінансову підтримку. Тому вирішили звернутися ще раз», – розповідає Ольга Остимчук.
Зі слів голови ОСББ, вони брали участь у міській програмі «Сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька протягом 2015-2019 років». Загальний кошторис модернізації інженерних мереж у їхній дев’ятиповерхівці становив 178 тисяч 99 гривень. 70% суми ОСББ залучило з міського бюджету. Мешканцям треба було докласти решту 30%, а це – 76 тисяч 710 гривень. Однак ця сума була для лучан непосильною. Вони звернулися до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», де ухвалили рішення дофінансувати частку ОСББ у сумі 15 тисяч гривень.

У будинку відремонтували електрощитову, поставили автомати. На сходових майданчиках тепер горять світлодіодні лампочки з датчиками руху. Економія електроенергії досить відчутна, каже Ольга Остимчук. Та й мешканці усіх 63-ох квартир бачать очевидні зміни на краще. У підвалі тепер сухо і тепло. Є лічильники на холодну і гарячу воду, показник тиску води. Старі металеві труби жильці планують здати на металобрухт, а гроші відкласти на інші потреби. У планах ОСББ – осучаснити систему опалення та зробити благоустрій прибудинкової території.
У будинку навпроти, що за адресою Писаревського, 7, новостворене ОСББ «Анталія» теж має чим похвалитися.

«Ми створили ОСББ у червні цього року, – каже голова ОСББ Леонід Мацюк. – У цьому нам допомогли в Офісі розвитку кварталу, що на вулиці Відродження. Тепер мешканці розуміють, що самі розпоряджаються своїми грошима. На умовах співфінансування Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допоміг встановити 16 енергоощадних пластикових вікон у коридорах, а також відремонтувати покрівлю».
«Тепер у коридорах не «гуляє» вітер, – тішиться квартиронаймач Ілля. – А то у старих рамах були такі дірки, що рука просовувалася».

Загальна вартість робіт в будинку становить 31 тисячу гривень. Фонд профінансував 15 тисяч гривень. Мешканці багатоповерхівок, переконалися, що тільки разом можна досягти позитивних змін у житловій сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus