USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Перевірки в луцьких маршрутках: за готівку – 17 тисяч штрафу водієві

29 Серпня 2022 17:27
Контроль у маршрутках Луцька проводитимуть до кінця року. Окрім контролерів, його здійснюють за участі представників Укртрансбезпеки, які мають право накладати штрафні санкції. Також до перевірок залучатимуть працівників муніципальної варти, аби зменшити напругу в салоні автобуса.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль в ефірі 12 каналу, за останні півтора тижня кількість валідацій у автобусах, тобто кількість пасажирів, які оплатили проїзд легально, через електронну систему, збільшилася на 10%.

«Роботи ще дуже багато. Контроль у громадському транспорті проводять мобільні групи. Часто вони здійснюють перевірки в пікові години на найпопулярніших маршрутах. До них підключилися працівники Укртрансбезпеки, які штрафують водіїв. Минулого тижня був випадок, коли оштрафували водія, бо були безквиткові пасажири. Штраф – 17 тисяч гривень. По суті, цей водій втратив свою зарплату.

Є волонтери, які добровільно і безоплатно передають інформацію про порушення в департамент економічної політики. Кожен лучанин може зателефонувати на номер департаменту та повідомити про випадки оплати проїзду в автобусах готівкою. Телефони департаменту є у вільному доступі в інтернеті», – зазначив Борис Смаль.

Він додав, що часто недобросовісні перевізники встановлюють водіям норматив – скільки готівки він має здати за день.

«Поки водій буде зацікавлений у тому, аби взяти цю готівку, засоби боротьби з готівковою оплатою проїзду будуть неефективними. Водій тролейбуса не зацікавлений у цьому. Водії нових автобусів, які отримують реальну заробітну плату, теж не зацікавлені. Вони розуміють, що їхнє завдання – безпечно везти пасажирів і дотримуватися графіка. У частини перевізників – навпаки. Це проблема. Але якщо лучани згуртуються і будуть оплачувати проїзд лише через електронну систему, цілком імовірно, що проїзд у маршрутках може подешевшати», – наголосив директор департаменту економічної політики.

Читати ще: Відомо, чи подорожчає проїзд у тролейбусах Луцька

Перевірки в громадському транспорті Луцька триватимуть до кінця року. Періодично до контролю залучатимуть працівників муніципальної варти, аби «понижувати рівень неадекватності в салоні транспортного засобу». Агресивно під час перевірок поводяться переважно водії автобусів.

«Якщо ці порушення ми спостерігатимемо надалі, буде оприлюднено відповідні відео. Також постане питання про доцільність перебування перевізника на тому чи тому маршруті. Такі кардинальні заходи спрямовані на легалізацію перевезення і на те, аби не стимулювати підвищення тарифу. Тариф на автобусні перевезення зараз і так надміру високий. Тобто ці заходи спрямовані на те, аби перевізники-порушники не прийшли через місяць-два до міськради й не сказали, що їздять у збиток, тому потрібно знову піднімати тариф. Юридично департамент економічної політики має керуватися документами, а не тим, що кажуть пасажири. На жаль, готівковий пасажир не усвідомлює, що частково він є причиною подорожчання тарифу», – сказав Борис Смаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Саша Показати IP 30 Серпня 2022 09:41
Розуму не вистачає замість цієї клоунади просто позбавляти ліцензії на перевезення по маршруту перевізників в яких водії беруть готівку. Це теж саме що судити людину яка знайшла на вулиці гаманець і підняла його. Не буде пропозиції взяти готівку не буде і попиту.
Нестор Показати IP 31 Серпня 2022 02:01
В нас тепер законами вважаються заголовки в стрічках новин: "намордники", "уколи від барановірусу", "повістки на блокпостах", "готівка в маршрутах". Люди! Читайте закони замість цього всього непотребу! Згідно з Конституцією єдиним платіжним засобом є гривня.
Володимир до Нестор Показати IP 31 Серпня 2022 14:32
Вибачте, але Гривня та Готівка це різні слова. Якщо вони на одну букву, то це нічого не значить. І якщо Ви про готівку, то я надіюсь ви щомісяця примотуєте скотчем "гривні" до Вашого телефону?!
Анонім Показати IP 31 Серпня 2022 19:17
Сітікард за неналежну якість роботи штрафувати не хочемо?
Лучан Показати IP 4 Вересня 2022 09:22
Я користуюсь електронним квитком. Але оплату проїзду готівкою бачимо кожного рейсу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus