USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькраді обґрунтували підвищення вартості проїзду в маршрутках

17 Лютого 2015 23:19
Перевозити людей за 2,5 гривні у маршрутках Луцька не вигідно. Такий висновок зробили у Луцькій міськраді. Тому на засідання виконкому Луцькради 18 грудня винесли проект рішення про затвердження нового базового тарифу – 3 гривні.

Причина здорожчання проїзду у луцьких маршрутках вказана у пояснювальній записці до проекту рішення, яку опублікував у мережі Facebook член виконкому Богдан Климчук у вівторок, 17 лютого.

З його слів, в міськвиконком звернулись перевізники із вимогою підвищити проїзд в автобусах міських маршрутках до 3-х гривень, мотивуючи ростом цін пального з 17 грн./л до 20 грн./л та комплектуючих.

"У тарифі, запропонованому на затвердження, загальновиробничі, адміністративні витрати враховано на рівні тих, що були підтверджені при затвердженні тарифу 2,50 грн та 3,00 грн (на окремих маршрутах). Скориговано витрати на паливо, мастила, шини, акумулятори, вартість ВО та поточного ремонту, відповідно до останніх підтвердих матеріалів, наданих перевізниками. Так, вартість витрат на паливо розрахована із ціни дизпалива 17,00 грн/л, при тому, що середня вартість дизельного палива на ВЗС міста за станом на 14.02.15 уже зросла та складає 20,32 грн/л, ріст складає 20%, а витрати на паливо у собівартості послуг на перевезення складає 55 %. Ціни на шини з квітня 2014 року зросли з 1650 грн/шт до 3200 грн/шт, вартість акумулятора з 940 грн/шт до 1800 грн/шт, вартість ТО і поточного ремонту - 50%", - йдеться у документі.

Окрім того, у пояснювальній записці йдеться про те, що прибуток при формуванні планового тарифу на перевезення пасажирів в автобусах, що працюють на міських автобусних маршрутах у звичайному режимі та режимі маршрутного таксі враховано в розмірі 5%.

Зазначається, що розрахунки прибутковості маршрутів зробили лише на основі моніторингу 10-и із 28-и маршрутів міста. Климчук, натомість, вважає, що такі дані не дозволяють зробити висновки про тариф для всіх.


Тому він, спільно із громадською активісткою Богданою Стельмах, вирішив ініціювати громадський моніторинг пасажиропотоку.

«Потрібні волонтери. Телефон для запису – 066 203 50 31. Це для тих хто прагне правди, а не просто пообурюватися», - закликають активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2015 23:29
ШАНОВНА ЛЮБОВ ІВЕВАКОВА, СКІЛЬКИ МОЖНА ОБДЕРАТИ ГРОМАДЯН, ПОЯСНІТЬ ДЕ В ПРОСТИХ ГРОМАДЯН МАЮТЬ БРАТИСЬ ГРОШІ НА ПРОЇЗД, ЧОМУ МІСЬКА РАДА НЕ ЗАПРОВАДЖУЄ ЗАМІНУ ТИХ МАРШУТІВ ЯКІ МОЖЛВО НА ТРОЛЕЙБУСИ ТАК ЯК НА 15МУ МАРШУТІ!!! ПОЯСНІТЬ БУДЬ ЛАСКА ЧОМУ ВСІ ЗУСИЛЛЯ СПРЯМОВАНІ НА НАБИТТЯ КАРМАНІВ ПЕРЕВІЗНИКІВ-ШАХРАЇВ, ЧОМУ ЗУССИЛЛЯ НЕ НАПРАВЛЯЮТЬ НА МОНІТОРИНГ ПАСАЖИРОПОТОКУ!!! ЗАРАЗ В ІНТЕРНЕТІ ГУЛЯЄ ВІДЕО ХЛОПЦЯ З РІВНОГО ПОДИВІТЬСЯ І ВЧІТЬСЯ В НЬОГО!!!! ПРОПОНУЮ ЗРОБИТИ НА ПРИКЛАДІ МЕТРО, ПРОДАВАЙТЕ В МАГАЗИНАХ ЖЕТОНІ ПЕВНОГО ЗРАЗКА, ГРОШІ ВІД ПРОДАЖІ ЯКИХ БУДУТЬ ІТИ НА ОКРЕМИЙ РАХУНОК, ПІСЛЯ ЧОГО ЛЮДИ СІДАЮЧИ В МАРШУТКУ БУДУТЬ РОЗРАХОВУВАТИСЬ НЕ ГРОШИМА А ЖЕТОНАМИ, ЯКІ ПОТІМ ПЕРЕВІЗНИК ЗДАЄ В УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ І ВІДПОВІДНО ОТРИМУЄ ГРОШІ З ТОГОЖ РАХУНКУ ВІДПОВІДНО ДО ПЕРЕВЕЗЕНИХ ПАСАЖИРІВЮ. ЦЕ БЕЗПЕРЕЧНО ДОЗВОЛИТЬ ЗБІЛЬШИТИ ДОХІД ПЕРЕВІЗНИКАМ БЕЗ ПІДНЯТТЯ ЦІНИ ПРОЇЗДУ!!!!!!!!!ДОРЕЧІ ДЕ КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ ГРАФІКУ АВТОБУСАМИ?!?!? ЩО ДО РЕМОНТУ І ЗАПЧАСТИН, ШАНОВНІ ПЕРЕВІЗНИКИ ВАШІ ВОДІЇ ВЛАШТОВУЮЧИ ГОНКИ САМІ ГРОБЛЯТЬ І ДОБИВАЮТЬ ВАШІ АВТОБУСИ, ПРИЧОМУ ТУТ ПРОСТІ ЛЮДИ?! ЯКШО Я НА ВЛАСНОМУ АВТО КЕРУЮ АКУРАТНО ТО І РЕМОНТУЮ РАЗ НА ПАРУ РОКІВ(!!!!!) ПРОШУ ВЗЯТИ ДО УВАГИ ДАНІ ПРОПОЗИЦІЇ!!!!!
волинь до Лучанин Показати IP 18 Лютого 2015 08:49
ти на своєму авто скільки в день км проїзжаєш? 50? А маршрутка 300-400 км! Відчуваєш різницю, клоун?
Юрій до волинь Показати IP 18 Лютого 2015 09:43
Клоун ти, а людина запропонувала нормальні речі.
Лучанин до волинь Показати IP 18 Лютого 2015 12:23
Клоун твого батька син!!! ну да вибач ті ж зламки після перегонів по місту треба ремонтувати кожен день і то не допоможе бо ганяти менше треба!!!! транспортні компанії мають фури які намотують в день тисячі км, і то вони кожного дня не ремонтують авто!!!!!
вова до волинь Показати IP 22 Лютого 2015 18:16
а дороги які? нехай міська рада закупить Мерседеси двохповерхові за 500 000у.е. і возить пільговиків, повільно, з комфортом, з усмішкою))))))
вова до Лучанин Показати IP 22 Лютого 2015 18:17
ти дійсно клоун!
kias Показати IP 17 Лютого 2015 23:44
Таблицею можна підтертися, якщоб гроші нейшли в обхід податків яб платив і всі 4-ри гривні.
Андрей Воронов Показати IP 18 Лютого 2015 00:43
Велосипед, и вперед, здоровее будете. Сами виноваты
Богдан до Андрей Воронов Показати IP 18 Лютого 2015 10:50
При температурі -15 теж поїдеш на велосипеді?
123 Показати IP 18 Лютого 2015 04:15
Маршрутки Іздять тільки в години пік. Біля ЦУМу прочекавши з 21до 22год.небуло жодноі маршрутки на вулицю Конякіна ні 17,ні 28 маршрутів. Потрібно боротися за якісне надання послуг.
киця до 123 Показати IP 22 Лютого 2015 18:32
Яка вартість проїзду - такі послуги. Розгляньте будь-ласка пропозицію, щоб проїзд становив 5 грн і щоб підприємці мали змогу провести косметичний ремонт автобусів, а то не від великих доходів такі обдерті їздять і тарабанять як тролейбуси, яким по 60років. Якщо проїзд буде 5 грн то не буде перегруза автобуса і ціленький буде, ніхто не наступатиме на ноги і штовхатися. А той гривень туди-сюди нікого і так не врятує. Так шо робіть по 5грн проїзд і всім буде добре. Кожному буде місце в автобусі і комфорт. Ну хоть вже по 4, і то б половина відсіялась, а то попривикали до комфорту. Забули як в РАФІКАХ раком стояли і нюхали дупу другого пасажира. Вже їм комфорт подавай. Як захотілось комфорту. Як сємєчок понапльовувати чи сідушки порізати - то перші, а як заплатити за комфорт 5 грн то слинять тут. Кому треба, той і по 5 грн. буде їхати, так як кажуть про автобуси: не вигідно було б то не їздили б. Так шо робіть по 5 грн.
реформатор Показати IP 18 Лютого 2015 07:52
«Стратегически, с точки зрения безопасности, правильно приватизировать (государственные компании). Надо сократить список так называемых стратегических предприятий, потому что они служат прикрытием для разворовывания Украины. Очень важно понять, что это надо делать безотлагательно», — сказал Саакшвили. Также председатель консультативного совета реформ отметил, что главным инструментом борьбы с коррупцией может стать лишь повышение зарплат чиновников. ---------------- Хе-хе-хе! Поясніть Михасю, що вже підвищувала Юля і брати хабарі стали ще більше! Нашим чинушам це не підходить! Лише тюрьма спасе від тих хабарників! P.S. А Михайло до себе в країну не хоче з'їздити?:)
реформатору Показати IP 18 Лютого 2015 08:54
Юля??? Підвищувала??? Навпаки понизила разом з високопосадовцями і для рядового держслужбовця (який корупцією то і не займається - нема як) до мінімалки + "інтенсивність". 50 баксів на руки нема - то зарплата? А в "себе в країні" він зробив то давним-давно! Чи як людина працює в держустанові чи бюджетній сфері - освіта, мебицина, держслужба, правоохоронці, то має отримувати менше всіх, поза межею бідності, але дотримуватися купи обмежень і заборон, відчитуватись деклараціями за кожен чих, а жити, як раб? А як класно собі депутати наші по 13 тисяч дописали компенсації за оренду житла без жодних підтверджуючих документів?
реформатор до реформатору Показати IP 18 Лютого 2015 10:05
Ви не путайте!!! Мова йде про підвищення не простим-рядовим держслужбовцям, а саме верхам, хто більше впливає на ситуацію! А от тут саме при Юлі з Ющем підняли зарплати нардепам, головам ОДА та їх заступникам, суддям, прокурорам... от про що мова!!!
Ще реформатору Показати IP 18 Лютого 2015 09:02
Ну, і крім підвищення зарплат (які реально років певно з 8, на відміну від інших бюджетників, у держслужбовців не виросли, а тільки впали, хоча 3 влади обіцяли) закон прийняти, як в Грузії (зарплата ДАІшника там - біля 1к євро...) - зловили на хабарі - 10 років з конфіскацією і забороною надалі займати посади! Бо є такі "кадри", яким дай хоч мільйон, брати будуть "по інерції"
Нема Показати IP 18 Лютого 2015 09:17
чого нити. Самі винні. Соромитесь у того хапуги що за кермом маршрутки оплачений власними грішми квиток вимагати. Коли у магазині за хліб платите то мабуть таки його берете? А взагалі, я б ті свинарники пересувні з смердючим шансоном кацапським на увесь хлів прибрав би за місто. Досить глянути на того хто за кермом і краще пішки прогулятись. Користі буде більше.
Anonymous до Нема Показати IP 18 Лютого 2015 09:55
Пробував, дає ХЗ що, невідомо чи дійсне, при тому дивлячись вовком, як на фашиста якого... Толку з того, коли один-два пасажира скажуть дай квиток, потрібно, щоб це робили всі!
пасажир до Нема Показати IP 18 Лютого 2015 10:11
Толку з того квитка!!! Вони всі ліві і облік податкова не веде!!! Тільки електронна система обліку і зареєстрована дасть результат, а так то все йде і надалі буде йти на ліво і ніякого обліку, а власники будуть нити і здирати і здирати з людей!!!
Лучанин до Нема Показати IP 18 Лютого 2015 12:25
а от тут цілком згідний!!!!
о дааа до Нема Показати IP 22 Лютого 2015 18:38
шановна, якшо вам потрібні білети - то досить просто попросити і водій дасть цілу катушку, тіштеся. а якшо ше під руль залізете чи присядете і зробите водієві приємно - то і всі віддасть. квиточків всім хватає, вони сьогодні цінності не представляють.
Дьодік Показати IP 18 Лютого 2015 09:41
Дуже добре. Залишилось , у зв"язку з падінням гривні в 3,5 раза, "обгрунтувати" підвищення зарплатні у 4 рази.
Юрій до Дьодік Показати IP 18 Лютого 2015 09:47
А міська рада дане питання ніяк обґрунтувати не може.... Д**іли!
Абориген Показати IP 18 Лютого 2015 09:56
Закон- він один для всіх.Тарифи влада може погоджувати лише на маршрутах де здійснюються перевезення в "загальному" режимі.В режимі "маршрутного таксі" тарифи встановлює перевізник.
Лучанин до Абориген Показати IP 18 Лютого 2015 10:11
А перевізник хто.Здирник, ворюга.Він платить податки з доходу ні. А ми їздимо у маршрутках пересічні люди, у яких мізерні зарплати і пенсії,які нам,як бачяите ворюги ніхто не піднімає по курусу долара.Так,що не радуйтесь будете возити мавп. Бо всі багачі їздять на машинах, і наклали на вашу маршрутки. Піднімаєте до 100 грн-це якраз вве буде ОК!!!!! Ди**ли
киця до Лучанин Показати IP 22 Лютого 2015 18:43
і так мавп возять. поставлять в гаражі автобуси і все. автобуси їсти не просять))
Юрко до Абориген Показати IP 18 Лютого 2015 11:11
Для особливо розумних : режим маршрутного таксі передбачає зупинку на вимогу у будь-якому місці, не забороненому правилами дорожнього руху; у нас же маршрутки працюють у звичайному режимі руху.
Богдан Показати IP 18 Лютого 2015 11:02
Для чого видумувати велосипед? Який громадський моніторинг? Ви ж з міською радою регулярно катаєтесь по закордонах, в ту ж Грузію. Візьміть і запровадьте систему, яка давно працює в будь-якій з європейських країн: продаж в кіосках півторагодинних, денних, місячних квитків на проїзд з електронним компостером в салоні маршрутки. Зчитав дані з компостера і маєш статистику. Масовий контроль прокомпостованих квитків. Не прокомпостував - штраф. Водій не контактує з готівкою. З/п водія не залежить від кількості пасажирів - зникнуть обгони перед поворотами та підрізання (особливо актуально для маршруток 9, 9а), простоювання на зупинках для напихання салону пасажирами (легше буде дихати в центрі).
Юрко до Богдан Показати IP 18 Лютого 2015 12:01
Не знаю, чи у тебе, велосипедиста, пам'ять хороша, але я пам'ятаю, як у тролейбусах відмінили кондукторів - у мене квиток за 15 коп був місячним проїзним - він частіше зношувався, ніж компостувався.
Богдан до Юрко Показати IP 18 Лютого 2015 13:09
Для таких хитрих як ти - треба вводити великих страшних дядьків контролерів - в Європі контролери є і тому там всі компостують. Але в основному наші люди порядні і справно платять.
SET Показати IP 18 Лютого 2015 13:03
На мою думку було б доцільно поставити турнікети на вході в машртутку. Був би такий собі пілотний проект на всю Україну. Карточку з чіпом вставив - зайшла одна людина. І десь там на сервері інформація про пасажиропотік відобразилася. Карточки продавати на зупинках. З можливісью поповнювати через інтернет (як номер мобільного). Але то до С**КИ депутатам. Хто про людей думає. Тут треба придумати так щоб в смітник не запхали лучани, і щоб відкат від перевізника получити. Всі в шоколоді. Як то кажуть і вовки ситі і ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus