USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перевірили, чи зросли ціни на продукти першої необхідності на луцькому ринку

28 Квітня 2022 23:15
У Луцьку на міському ринку «Пасаж» фахівці Держпродспоживслужби провели моніторинг цін на соціальні продукти.

Про це розповів завідувач сектору контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби Волині Олег Янюк, пише Суспільне.

З його слів, у місті та області загалом ціни на соціальні продукти зросли в середньому на 10-15 %, проте суттєвого зростання немає.

До переліку соціальних, зі слів Олега Янюка, входять: борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби, батон, хліб житньо-пшеничний, крупи гречана, вівсяна, пшоно, яловичина, тушка куряча, молока, масло, сметана, яйця, олія та цукор.
Ціни на продукти місцевого виробництва, зокрема крупи, майже не змінилися. Натомість товари, які доводиться купувати в інших областях, вартують дорожче через складну логістику, – розповів продавець Андрій Дяченко, який торгує на ринку сім років.

«Привозні – рис, пшоно, арнаутка – брали з Одеси, Херсона, Кропивницького, то ціни зросли, бо немає й купуємо в перекупників чи дорого рахують доставку. З логістикою досить серйозна проблема», – говорить продавець.

З його слів, із початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну були перебої з постачанням товарів, зараз ситуація стабілізувалася. Щодо покупців, каже чоловік, перших три тижні був ажіотаж, однак зараз кількість покупців така ж, як була у мирний час.
Продавчиня Євгенія Карпюк каже: вартість молочної продукції залишилася незмінною: «Якщо з других чи третіх рук, то більша, а так ціна не змінилася: ні сметана, ні кефір навіть на копійку не піднялося. Продукція у нас Хмільники, Вінниця і Волинь. Трошки тільки на масло ціна піднялася, на 5-10%».
Певні види продуктів, розповіла продавчиня Марія Христенко, зросли в ціні, зокрема консерви, які виготовлялися на півдні України.

Згідно з законодавством на товари, що мають істотну соціальну значущість, встановили обмеження, де роздрібна ціна не має перевищувати 10% від оптової. Спекуляцій по цінах на Волині не зафіксували, – каже Олег Янюк.

На окремі продукти, зі слів фахівця Держпродспоживслужби області, ціни знизилися або залишилися на попередньому рівні.
Додає: олія зараз вартує на три-п'ять гривень менше, яйця курячі – на 10-15 гривень менше, ніж до початку повномасштабної війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus