USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перевізники підвищать зарплати, якщо подорожчає проїзд?

31 Жовтня 2011 15:51
У Луцькій міській раді перевізникам радять не соромитись звертатись до судів, аби відстоювати власні інтереси.
Про це пише ЗІК
Заступник міського голови Луцька Василь Байцим неодноразово наголошував на цьому під час засідання комісії з питань своєчасності сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати 31 жовтня.
Звертаючись до перевізників, Байцим зазначив, що вони мають повне право і навіть повинні йти до суду, якщо не згідні з тим чи іншим рішенням міської чи обласної влади. У цьому їм повинні допомагати асоціації перевізників.
«Асоціації і для того створені, щоб захищати ваші права. А то вони свою активність особливо проявляють тільки тоді, коли проводяться тендери», – зауважив посадовець.
«Відстоюйте свої права. Створюйте здоровий громадський тиск на владу, якщо ви вважаєте, що вона перевищила свої повноваження», – сказав він.
Під час засідання комісії Байцим також розповів, що загалом критичних проблем із виплатою приватними перевізниками заробітної плати своїм працівникам немає.
Однак відразу ж наголосив – вже з початку грудня мінімальна зарплата у працівників цієї сфери повинна зрости, бо так передбачає закон.
«З 1 грудня треба буде платити не менше 1 205 гривень», – зазначив заступник мера.
Проте керівник АТП №1 Олександр Шаміс зізнався, що такої офіційної зарплати його підприємство сплатити не в змозі. Причина у тому, що нинішні тарифи на перевезення не відповідають економічній ситуації. Шаміс каже, що збільшити зарплату своїм працівникам він зможе тільки тоді, коли тарифи переглянуть у сторону збільшення.
«Джерел надходжень не бачу. Хіба за рахунок того, що не будемо ремонтувати автобуси. Але це неможливо», – сказав він.
«Спочатку підніміть зарплати, а потім поговоримо про тарифи», – констатував Байцим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
млявий Показати IP 31 Жовтня 2011 17:07
а можна взагалі нічого не змінювати і всьо. всіх ж все задовільняє, окрім можнавладців які ніколи в транспорті не їздять, а все на своїх мерсюках, а роБЛЯть вигляд, що думають про народ. скоти!
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2011 20:49
Покажіть мені того дибіла!!! який буде їздити за меншу ніж 1205 грн зарплату! Та кожен з них по-любому має в декілька раз більше. А Шаміс каже що не може виплатити... Поставте електроніку в салони! Відразу все стане на своє місце, тоді і тарифи зменшувати прийдеться!
Vigilante до Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2011 23:40
100% Як тендер - так вони готові їздити і за 1,80, аби тільки виграти (була тут стаття про тендери). А тепер уже бачите, як не підвищать проїзд - то і зарплату не буде чим платити. Лицеміри.
SET Показати IP 1 Листопада 2011 08:00
GPS на кожну маршрутку і тоді буде ясно "Кто есть кто". Тоді і буде видно хто недоїзджає до кінцевої (як це часто роблять маршрутки, кінцева яких КРЗ, а розвертаються біля університету "Україна"), хто іде спати додому, бо час не піковий, людей мало, значить і їздити не треба. А ще було б непогано поставити турнікети в маршрутках і вхід по карточках, як це роблять в Москві. Вигода всім - лучани і "керовніки" з міськради побачать РЕАЛЬНІ витрати перевізників,водії не будуть відволікатися від дороги і "зайців" не буде :)
VSC Показати IP 1 Листопада 2011 10:52
Каждая маршрутка приносит в сутки минимуму 400 грн. чистого дохода. Водитель зарабатывает минимуму 100 грн. за смену.
d.u.a.l Показати IP 1 Листопада 2011 12:09
"Олександр Шаміс зізнався, що такої ОФІЦІЙНОЇ ЗАРПЛАТИ його підприємство сплатити не в змозі" - оце мужик, пофіг податкова і прокуратура, рубає правду-матку. ROFL
Я з Луцька. Показати IP 1 Листопада 2011 12:50
Водій працює 13 днів в місяць.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus