USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Чиновникам підвищать зарплати за фінансової допомоги ЄС

16 Травня 2015 18:16
Для підвищення зарплат чиновників за фінансової допомоги ЄС Україна 27 травня повинна подати Європейському Союзу деталізовану концепцію реформи державної служби. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків на брифінгу згідно з результатами засідання Національної ради з питань реформ, - інформує УНІАН.

«До 27 травня команда, яка складається з секретаріату Кабінету міністрів України, Міністерства фінансів і Адміністрації президента, спільно з проектним офісом реформ вироблять детальнішу концепцію реформи держслужби. Звернення Кабінету міністрів направлятьу Європейський Союз. А після цього - бачення Європейського Союзу, як реалізувати фінансово можливість підтримки реалізації реформи держслужби», - сказав він.

Зі слів заступника голови АП, Представництво Євросоюзу в Україні висловило готовність надати відповідну фінансову допомогу.

Уряд створив робочу групу з внесення поправок до законопроекту про державну службу, який подали на розгляд Кабінету міністрів 17 січня. Метою є реалізація перехідної моделі підвищення зарплат держслужбовців із урахуванням діючих бюджетних обмежень.

Зі слів Шимківа, зміни можуть торкнутися зняття обмежень на оплату праці працівників держкомпаній та її прив'язки до результатів діяльності, а також створення моделі оплати праці держслужбовців із метою поступового підвищення відповідно до ситуації в українській економіці.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що працівники луцького суду вимагають підвищення зарплати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
брехунам великим Показати IP 16 Травня 2015 18:39
Ото докерувалися ! ( я розумію, що в країні війна, але все на війну списувати дивлячись на статки олігархів і депутатів ні фіга не розумію ) "Для підвищення зарплат чиновників за фінансової допомоги ЄС Україна 27 травня повинна подати Європейському Союзу деталізовану концепцію реформи державної служби".... Мали з фінансової допомоги реформи проводити... В країні немає коштів на з/п чинуш...Повний капець тій країні. Кошти проїдати- це реформи ?! Країна-Україна з дураками -керовніками...Нафіга Ви, шановні депутати, міністри і Презитенти в ті крісла перлися?! Вже все за 24 роки незалежності після СРСР розібрали і розікрали ?!
Я Показати IP 16 Травня 2015 18:54
Спочатку дайте зарплати достойні держслужбовцям, а тоді починайте з корупцією боротися. Бо сама ж держава спонукає і породжує корупцію.
Маша до Я Показати IP 16 Травня 2015 20:38
щоб ви подавилися!!!!
Світле майбутнє Показати IP 16 Травня 2015 19:24
Куди податки діваються ?! А може податки олігархам чесно сплачувати потрібно і будуть кошти в Україні за заробітну плату і для держслужбовців і пенсіонерів і т.д. Кошти МВФ проїсти і просрати ?! Поїсти, поспати, побрехати і посрати- це реформи ?!
Дмитро Показати IP 16 Травня 2015 19:30
правильно! аплодую стоячи! А гойському скоту - так як Азаров казав: лопати у руки!
Михайло Показати IP 16 Травня 2015 22:18
жах і дурдом
полішук Показати IP 16 Травня 2015 22:59
Фейк!
бардак по українськи Показати IP 17 Травня 2015 07:37
А чим кредити віддавати, якщо на розвиток українського виробництва чи інфраструктури не вкладати ? Колонія Україна має бути в майбутньому ? А де транш перший кредиту МВФ поділи ?! Прозвітуйте , шановні керовнічки.
Факт Показати IP 17 Травня 2015 08:09
У Польші кошти ЄвроСоюзу не розікрали, а всі вклали в інфраструктуру і на реформи. Президенти Польші захотіли, щоб людям добре жилося і все зробили для цього. Потрібно, щоб перша людина в державі захотіла порядку в ній і добра народу України. Польща бачила кінцевий результат і працювала на кінцевий результат. А в нас в країні все починається з розкрадання вся і всього.... Дерибан кругом, коритяні патріоти, бандюки, брехуни і дураки !!! . Змінять назви всього і вся і буде порядок в Україні-неньці ...
Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 09:53
Всім ярим противникам підвищення зарплат - реальний розмір з/п держслужбовця знаєте??? 1500-1800, в нач.відділу троха більше 2000, БРУДНИМИ... І так, на хвилинку, в держустановах реально хай відсотків 15 мають посади, які гіпотетично дозволяють вчинити щось корупційне. Решта - по указці геніальних авторів Закону про державну службу, НЕ мають права при тих копійках ні на страйк, ні на підробіток. Як тільки заробив на стороні - все, корупційне діяння. Не вказав в декларації пару гривень, які на якийсь бонус від того ж Привата впали - аналогічно, причому тепер то не адміністративка, а кримінал! Хтось з філософствующих вище готовий попрацювати, наприклад системним адміністратором (діловодом, рядовим головним спеціалістом) в держустанові так з півроку, отримайте геморой у вигляді відписок за кожну гривню, поотримуйте 1200-1500 чистими в місяць, оплатіть елементарно проїзд на роботу за ті гроші, їжу, комуналку та одяг, тоді кажіть, як офігенно в нас живе держслужбовець. (От поясніть мені, дурному, ЯКА корупційна складова конкретно в посади наприклад, адміна??? Вінду хіба комусь за гроші переставити...). А то в багатьох склалося враження, що працюючі на державу купаються в золоті, їздять на Мазератті, харчуються в ресторанах, та відпочивають на Мальдівах. Нардепи, міністри - так. Рядовий держслужбовець в державі зараз по факту - раб, з купою обмежень, без права на висловлення протесту (страйк), з зарплатою "на пажрать" - 50$. Якщо все в країні прив'язане до долара, то чому її керівництво НЕ хвилює те, що держслужбовець, який отримував 160$ став отримувати 40? Так, обмеження діючі - це боротьба з корупцією, і чесній людині вони не страшні, хіба просто незручності додаткові доставляють. Але - якщо є такі ОБМЕЖЕННЯ, то мають бути для рівноваги і СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ, а не так - живи як хочеш, це закон. Страйк влаштував, або підробіток виявили - звільнений, закон такий! Тут ще деякі київські розумники про дрес-код заікатися починають... А за які "шиши" його дотримуватися?
Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 10:09
Минула урядова побрехенька для держслужбовців була така - "скорочення на 20% зв ЗБЕРЕЖЕННЯМ фонду оплати праці". Тепер про це забули знов. Тобто, скорочення йде, а зарплати - на місці! Особливий шик державних зарплат в "уравніловці", коли люди абсолютно різних професій, виконуючі АБСОЛЮТНО різної "реальної", ринкової, вартості роботу, отримують порівну, як прибиральниця. Особливо смішно стає, коли хтось говорить - от, невистачає нам спеціалістів. Так ви ж їх самі відвадили таким відношенням (як тих, що працювали, і пішли, не дочекавшись будь-якого покращення у фінансовому плані, так і нових, які почувши про оплату праці, тікають подалі)! Щоб не було корупційних маніпуляцій різних, заберіть всілякі премії та доплати, але ОКЛАД дайте, відповідний реаліям, а не 10-річної давності. І корупції не буде, і продуктивна робота державного апарату буде. А то за 50-80$ викладається на всі 100% хіба геть упоротий трудоголік. Криза, все зрозуміло, але... Скільки років поспіль уже 3-тя влада все обіцяє і обіцяє - Новий закон приймемо, зарплати підвищимо, а віз і нині там!
журналіст з Володими Показати IP 17 Травня 2015 11:00
В середньому у Володимирі-Волинському зарплата 1500-2000 гривень. Тобто отримують майже однаково - вчитель , молодий держслужбовець, лікар, продавчиня магазину тощо, торговець на ринку А тепер порівняйте ці категорії працюючих і реальну користь для суспільства цих працівників. Приміром підприємець на ринку заробляє ( без відпусток і вихідних) на себе і на свою майбутню пенсію сам., а ще постійно сплачує купу податків. Вчитель як і лікар отрмують мізерну пенсію. Пільги у цих категорій відсутні .Продавчиня магазину взагалі працює на котячих правах. Ну а держслужбовці..... я сподіваюся Ви мене шановний правильно зрозуміли.Не зазначаємо купу всіляких пільг , доплат, категорій, рангів, відпускних, компенсаційних виплат по виходу на пенсію,знання мов, відрядних, і т.д.і т.п.котрі вони отримують Систему треба змінювати, урівнювати людей в правах, знімати всілякі пільги . Знаєте це дуже і дуже болюче питання.І якщо його не вирішити , то ми і далі будемо у корупції, і 90 відсотків громадян житиме в злиднях. І висока зарплата дерслужбовця цього не змінить : приклад зарплати наших міських суддів , працівників прокуратури- як брали хабарі так і беруть. Зазначу , що міжнародні кредити , котрі підуть на зарплати д.с. віддаватиемо ми, пересічні громадяни України.
журналіст з Володими Показати IP 17 Травня 2015 11:02
коментар було видалено
Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 11:21
Всіляких доплат, категорій , рангів.... Пфффф.... За новий ранг додають хай 100 грн! Відпускні? Такі ж як у вчителя того ж, чи будь-кого іншого, згідно закону! А їх не має бути? У відпустку з голою дупою, так? Матеріальна допомога - коли йдеш у відпустку середньомісячний оклад РАЗ В РІК. На оздоровлення (реально - скоріше на одяг чи взуття яке...). При зарплаті в 50$ - не заслуговуєм, так? Відрядні - 30 грн. на добу, шикардос просто! Компенсацію при виході на пенсію розміром в 10 окладів СКАСУВАЛИ, ага (що в принципі правильно,та й мало хто заради неї працював)! Премії, доплати - виняткова рідкість... Ага, ага.... Пільги? Які? Де? На що? А зарплата - так не тільки знецінилася через стрибки курсів, так ще й зменшилась! А от обмежень - хоч відбавляй! Плюс ненормований робочий день (Відгул? А що це таке? Работать!). А про корисність - всі чомусь хочуть жити в суспільстві без зайвої бюрократії, отримувати пенсії, соцвиплати, мати можливість не виходячи з дому в електронній формі отримати адмінпослугу, чи якусь інформацію стосовно роботи органів влади, а як ви думаєте, то все САМЕ робиться? Проведем експеримент - закриємо на місяць ВСІ органи влади, крім правоохоронних. Що буде?
журналіст з Володими до Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 11:46
Хоча це і фантастика, але дійсно якщо проведімо такий есперемент То протягом тривалості такого експеременту ( приміром двадцять календарних днів) виявиться що, 1. Станеться шалена економія державних коштів!!!!! Кошти спрямувати на розбиті дороги, зруйновані лікарні, доплатити злиденним пенсіонерам і. т.д. 2. Практично цього майже ніхто і не помітить, зокрема жителі сіл, маленьких містечок. Особисто я до до держслужбовців місцевого самоврядування ,чи державних органів управління звертаюся ну десь два- три рази в рік !!!!!
Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 11:24
Якщо хтось ще не зрозумів, вищевикладене написане з позиції РЯДОВОГО держслужбовця, який по факту сам є таким же пересічним громадянином. Судді, прокурори, депутати, міністри і т.д. - там так, пільги і блага. Згадаймо Гонтарєву, яка плакала, що 10000 - то ОБУРЛИВО МАЛА для неї зарплата!
Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 11:37
А от пільги знімає держава якраз з "пересічних" - наприклад з червня пенсіонери в громадському транспорті їздять платно. В нас знімати нічого - НІЯКИХ пільг просто нема (знову ж, не про депутатів, яким давно пора всі пільги скасувати)! В країнах Європи людина йде працювати на державу в першу чергу НЕ заради грошей, але при тому зарплату, хай не захмарно, але - в ЄС мінімальна зарплата чиновника - 2300 євро, максимальна - 16000. В нас - мінімальна - навіть не 50 (притому, що комуналка підвищена в рази, а ціни на одяг, взуття, побутову техніку, їжу - все залежить від курсу валют). Так зніміть ідіотські обмеження, дозвольте людям, посада яких не містить корупційної складової, ОФІЦІЙНО (тобто, платячи ще й з того доходу ДЕРЖАВІ податки) хоча б працювати за сумісництвом, або піднімайте рівень матеріального забезпечення! Тут писали про вчителів, лікарів... Так от в них такого обмеження немає, вчитель навіть приватним підприємцем бути може. А держслужбовцю - зась, заробив на стороні - корупція!
Рядовому держслужбов Показати IP 17 Травня 2015 11:38
Я не проти підвищення зарплати держслужбовцям, але із коштів ЄС проти ... Кошти України-неньки мають використовувати для підвищення зарплат держслужбовцям. І чи потрібно стільки тих державних службовців і всяких дозвільних документів ...? Чи не потрібно об'єднати ОДА І обласні ради і т.д. , РДА і районні ради, об'єднати сільські ради.
Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 11:47
Так відразу ідея така і була - скорочення, оптимізація, і за рахунок цього підвищення зарплат. Із коштів ЄС? А для чого, коли в усіляких звітах тільки й чути, що "бюджет виконано на 146%". (Хоча, якщо ЄС тільки і заявляє щодня про те, ЯК вони підтримують Україну, то могли б і поділитися (не в кредит)! Ну, по безвізовому режиму і ЗВТ видно, як сильно вони нас підтримують.) Так замість того, щоб подумати про людей, які по факту опинилися за межею прожиткового мінімуму, на думку уряду краще області з районами перейменувати!
Anonymous Показати IP 17 Травня 2015 12:23
А однією з причин, чому в держав немає коштів на ті ж дороги, підвищення кості послуг для населення, та й ті ж зарплати та пенсії - саме корупція. В Європі якщо гроші виділені на лікарню, дорогу, освіту, закупівлю пального чи якоїсь техніки, вони й потрапляють виключно за призначенням - бо за "розпил" чи інші прояви корупції, за приховування доходів від оподаткування там таки ловлять і показово, незалежно від рангу, посади і "відомості" чиновника (та й не чиновника, а, скажімо бізнесмена чи президента футбольного клубу), хоч міністр, хоч навіть президент, він несе покарання. З "відкатами" - те ж саме, в тому ж будівництві там є затверджений державою прейскурант цін, нижче якого наприклад, проектні роботи, не можуть коштувати! А не так, коли робиться об'єкт на 2 млн., оподатковується 1, а решта - "налом" з відкатом. В нас - поділився з ким потрібно, і все тихо. Туди ж ціла армія людей, які працюють взагалі неофіційно. Звідси і недостатні надходження коштів в бюджети, а як наслідок - злидні і розруха. В тій же Грузії реформи були успішними в першу чергу через правильно налаштовану боротьбу з проявами корупції. Бо коли рядового службовця судять за невказану з неуважності в декларації гривню (10), а хтось "вищого польоту" в той же час дерибанить землю чи привласнює мільйонами бюджетні кошти, закуповує пальне втридорога, варіантів багато, і в результаті, як казав Сергій Притула, "сидить у новенькому Лексусі, і каже - А НЕМА, миші з'їли!" - то не боротьба, то імітація. Доречі, якщо раніше для відкриття криміналу за декларацію потрібно було довести НАВМИСНІСТЬ по факту в 90% звичайної помилки (плюс банк може в довідці казна-що дати, бачив особисто, правильні цифри - з третього разу!), то тепер в любому випадку (вступає в дію здається, десь влітку) це кримінал з усіма витікаючими наслідками, типу можливої судимості "за повтря". Ну не кожен же є професійним фінансистом, чи то тепер треба кожному бухгалтера наймати? Не зажирні обмеження (при такому рівні оплати)? Чи то наша інтерпретація така сумнозвісного закону "про три колоска"? Є тут і друга сторона медалі - якщо в людини, особливо у тієї, яка працює на керівних посадах (є розпорядником бюджетних коштів), в контролюючих чи правоохоронних органах, митниці немає близьких родичів-бізнесменів, сам не був в минулому таким, зате різко з'являються матеріальні блага, аж ніяк не відповідні доходам (як нинішнім, так і минулим), вилазять факти покупок на сотні тисяч - от тут якраз і повинне працювати Антикорупційне бюро. Так, у владу завжди потрапляло багато представників великого бізнесу в недалекому минулому, з тими все зрозуміло. і до них питань по типу "звідки Лексус/хата/5-к квартира" в принципі немає (якщо за все всі податки сплачені, і не помічений зі своїм бізнесом в корупційних схемах - чому б і ні), так вони і не ховають статки свої особливо.
"Служить бы рад, при Показати IP 17 Травня 2015 17:20
Anonymous, все правильно. А ще ж прикриваючись настачею коштів на АТО відправили по узаконеному рішенню, указу Царя, без згоди самих працівників у вимушені відпустки за свій рахунок. Уже 7 місяців взагалі без заробітної плати, зато начальство ходить на роботу справно, і отримує зарплату.
петя Показати IP 31 Серпня 2015 19:17
японія 128млн -чинуш-9тис украіна-43млн -чинуш біля 300 тис

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus