USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перевтілилися у видатних діячів епохи: волинські культурологи креативно навчаються на дистанційці

29 Грудня 2020 21:36
Виклики пандемії Covid-19 вплинули на всі сфери життя суспільства, зокрема і на освітній процес у вищих навчальних закладах. Так, у 2020 році вузи вимушені були перейти до дистанційної або змішаної форми навчання, аби забезпечити дотримання карантинних вимог. Серед них – і Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Як відомо, кризові ситуації розкривають приховані ресурси. Саме так відбувається і сьогодні. Дистанційна освіта перебуває на етапі становлення в Україні: педагоги створюють власні навчальні кейси, отримують практичний досвід, освоюють нові технології. Креативний підхід до дистанційного навчання продемонстрували волинські культурологи. Викладачі і студенти кафедри культурології ВНУ імені Лесі Українки організували оригінальний флешмоб під час онлайн-навчання та задіяли актуальні навчальні кейси.
Студентам запропонували перевтілитися у видатних діячів епохи під час вивчення курсу «Культура Нового часу». Для цього додатково використовували відповідні візуальні образи («аватари») на практичному занятті в Zoom. Студенти охоче погодилися на таку ініціативу та стали учасниками визначної події у світовій культурі - онлайн-конференції митців, філософів, політичних діячів, які були ідейними натхненниками культурних змін - від просвітництва до романтизму. Обираючи образи вони проявили індивідуальність, креативність, творчий підхід і знання з предмету. Впродовж семестру таку методику застосовували, коли вивчали молодіжні субкультури, культуру Сходу та комунікативні технології у сфері культури, організувавши своєрідний культурологічний флешмоб.
Такі заняття суттєво оживили онлайн-комунікацію, а студенти із задоволенням готувалися, ретельно обирали візуальний і змістовий контент. Результатами ж ділилися у фейсбуці та інстаграмі, адже візуалізації виходили вельми ефектними. До речі, культурологічним навчальним кейсом зацікавилися колеги не лише з Волині.
Підсумком став «мозковий штурм», в рамках якого студенти генерували ідеї: як підвищити ефективність дистанційного навчання та які нові цікаві методики можна залучити до освітнього процесу, а також розповіли, які складнощі виникають і що найбільше мотивує. Отож, якщо епідеміологічна ситуація не дозволятиме повернутися в аудиторії, волинські культурологи вже мають креативний досвід і добірку оригінальних задумів.

Старший викладач кафедри культурології ВНУ імені Лесі Українки Ольга Москвич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 29 Грудня 2020 22:28
Креативність зашкалює. Я то думала, що справді перевтілилися - костюми підібрали, зачіски зробили. А вони на аватарку картинки поліпили. Ретельно підбирали образи.. Мда..
Вчитель Показати IP 30 Грудня 2020 08:50
Цвкаво! Можна в школах практикувати теж.
Студентка Показати IP 30 Грудня 2020 12:21
Класна ідея!
не я Показати IP 30 Грудня 2020 17:36
Прикольно придумали), мені подобається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus