USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Переїхав з Росії у Ковель: військовий на псевдо Лебідь воює в ЗСУ з 2015 року

22 Січня 2024 19:55
Сергій Лебедєв на псевдо Лебідь – головний сержант роти вогневої підтримки Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони.

Чоловік народився 1975 року в киргизькому місті Бішкек, а за кілька років його сім’я переїхала до тодішньої РРФСР, інформують у пресслужбі 100-ї бригади тероборони.

Після досягнення 18-річного віку юнака мобілізували до російської армії, а невдовзі почалася перша російсько-чеченська війна:

«Мені довелося брати участь у тих подіях – служив у розвідроті 131 (Майкопської) окремої мотострілецької бригади. Хоча ми – хлопці-«строковики» – прекрасно розуміли, що нас змусили зі зброєю в руках прийти не на свою землю», – каже чоловік.

Демобілізувавшись 1995 року, Сергій відразу виїхав з рф – до волинського міста Ковель, де жили дідусь і бабуся.

Читати ще: Переїхала з Москви до Луцька і тут шиє подушки для воїнів ЗСУ

«Найменші ілюзії щодо рф у мене остаточно зникли 2014 року, коли росіяни підло анексували український Крим і розпочали війну на Донбасі. Тож 2015 року я мобілізувався до ЗСУ – став до лав 36 бригади морської піхоти. Брав участь в АТО», – розповідає Лебідь.

У перші ж дні широкомасштабного вторгнення Сергій приєднався до Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони.

За виявлену мужність при відбитті ворожих штурмів головний сержант Лебедєв (той випадок, коли військове звання і назва посади збігаються) відзначений кількома бойовими нагородами. Нещодавно Командувач ОСУВ «Хортиця», генерал-полковник Олександр Сирський вручив «Лебедю» нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

Читати ще: Мама навіть не знає, що обидва сини на війні: історія братів, які служать у волинській бригаді ТрО

На пана Сергія з Перемогою чекає кохана дружина Вікторія та дві доньки – Іванна й Анастасія:

«Думки про рідних людей гріють на війні душу навіть у найскладніші моменти. А впевненості у майбутній Перемозі додає бойовий дух побратимів та порядність наших командирів», – резюмував військовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маннергейм Показати IP 22 Січня 2024 20:40
Пан Лебідь може ви Козюру де бачите бо скоро в розшук подам?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus