USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Перша хвилина миру» у Луцьку: містяни помолилися за полеглих Героїв

9 Травня 2018 00:15
Урочистий концерт, спільна молитва та хвилина мовчання – у Луцьку долучилися до всеукраїнської акції «Перша хвилина миру», яку в Україні організовують з 2014 року.

Із 22:30 на Театральний майдані звучали патріотичні пісні, а рівно о 23:00 присутні запустили у небо блакитні та жовті кульки.

Цей час особливий, адже саме 72 роки тому о 23 годині відбулося повторне підписання акту капітуляції нацистської Німеччини перед країнами антигітлерівської коаліції - в Європі запанував мир.

До присутніх звернувся виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, який висловив впевненість, що скоро настане й хвилина миру після російсько-української війни.

«Шановні лучани, у нашому житті існує багато символічних подій. І перша хвилина миру – це та хвилина, про яку думали солдати ще 22 червня 1941 року, коли ворог перейшов кордони нашої держави. І гинули лише тому, що людиноненависницька ідеологія вимагала жертв, крові. І в результаті боротьби мільйонів людей ця хвилина настала. Але кожного разу, коли говоримо про хвилину миру, маємо пам’ятати і про першу хвилину війни. На жаль, сьогодні наша країна відчула першу хвилину війни. І тепер усі українці чекають першу хвилину миру. Я не сумніваюся, що вона настане, адже ми переможемо ворога», - наголосив Григорій Пустовіт.
Також виступив зі словом і заступник голови обласної ради Роман Капюк.

«Жодна сім’я в Україні не залишилася без втрат, а вони були колосальні. Багато років перемога над фашизмом єднали чимало народів. Втім, Росія оголосила нам війну, окупувала Крим та хоче загарбати наші території. Тому я хочу побажати, щоб і нинішня війна якнайшвидше закінчилася», - зазначив Роман Карпюк.
А голова ОДА Олександр Савченко зауважив, що ми мусимо показати сусіду, що завжди можемо «дати по зубах» тим, хто посягає на нашу цілісність та щастя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 9 Травня 2018 08:21
Шо ви молитесь а в серці злоба!!!
Лучанин Показати IP 9 Травня 2018 09:26
Ніколи не пробачу цій владі те, що відібрала у мільйонів людей нормальне святкування 9 Травня.
Е до Лучанин Показати IP 9 Травня 2018 10:26
Нормальне то яке?святкуй солі скільки забажаєш. Маєш навіть вихідний.
скептик до Лучанин Показати IP 9 Травня 2018 19:09
а тобі що , ще 100 грам налити ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus