USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перша вишиванка і трішки доброти: усі новонароджені лучани отримують подарунки

11 Вересня 2015 13:00
У Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк» діє проект, у рамках якого усі новонароджені лучани отримують у подарунок книжечку «Наше малятко» та свою першу вишиванку.

Привітати новонароджених лучан у міський пологовий будинок тричі на тиждень приходять волонтери від фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Проект «Нове життя - Новий Луцьк» уже четвертий рік поспіль зустрічає подарунками малюків та їхніх мам. Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Так, починаючи з 2011 року Фонд долучається до привітання новонароджених лучан. Волонтери центру «Довіра» тричі на тиждень приходять у Луцький клінічний пологовий будинок з подарунками для мам. Дівчата кажуть, приємнішої місії годі й уявити. Адже щоразу заходячи в палату зустрічаєш щасливі очі жінки та нове життя, яке вона подарувала, - кажуть волонтери.

«Я заходжу в палату, а там зовсім такі крихітні дітки, які плачуть, я зразу трохи боялася, мами після пологів - їм було дуже важко… Мені здається, кожному приємно, коли йому приділяють увагу», - розповідає волонтер центру «Довіра» Діана Скоп.

«Дуже приємно, коли ти заходиш в палату, ти вітаєш маму з народженням її дитинки. Ти бачиш, що на її обличчі з’являється щира усмішка. І ти розумієш, що недаремно робиш, що ти подарував їм трішки тепла та доброти. На мою думку, це дуже відповідально, тому що мами на нас реагують дуже добре», -додає волонтер центру Ірина Крищук.
Мами дуже позитивно сприймають таку увагу до себе і маляти. І хоч пологи були ще зовсім недавно, кажуть, що радість від довгоочікуваної зустрічі з немовлям стерла усі болючі переживання. А усміхнені люди та несподівані подарунки додають настрою.

«Здоров’я на покращення йде, хлопчик взагалі в нас здоровенький, гарненько ростемо, їмо. Для мене було дуже великим здивуванням, коли підійшли в палату і сказали, що є подарунок від фонду Ігоря Палиці. Дуже приємно було. Це перша наша вишиваночка, якраз ми її застелили. Вона біля нас», - з усмішкою розповідає одна з матусь.

«Дуже приємно, що Ігор Палиця подарував нам такі гарні подаруночки, дійсно, дуже гарний і альбомчик, і сорочечка. Буде наш хлопчик справжнім українцем», - ділиться враженнями її сусідка.

За час реалізації проекту Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» спільно з турботливими працівниками клінічного пологового будинку та волонтерами вручено майже 7 тисяч перших альбомів та вишиванок новонародженим діткам. У фонді «Новий Луцьк» кажуть, що втілювати такий проект - суцільна приємність.

Так, виконавчий директор фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Орест Маховський вважає, що вишиті сорочки з самого народження привчають малюків до рідного, українського.

«Проект «Нове життя - Новий Луцьк передбачає вручення усім новонародженим лучанам приємних подарунків. Це книга «Наше малятко», де можна відображати усі події, які супроводжують дитинку, вклеювати її фотографії, записувати ріст, вагу, цікаві якісь обставини. І також вишиті сорочка та пелюшка, які уже з самого малечку привчають дитину до нашого, до українського», - каже Орест Маховський.

Проект триває і в фонді сподіваються, що перші в житті немовлят подарунки стануть у нагоді діткам та їхнім батькам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
фрося прокоповна Показати IP 11 Вересня 2015 13:22
перед виборами всі такі уважні і гречні. аж страшно
Gala до фрося прокоповна Показати IP 11 Вересня 2015 13:49
Перед виборами лише заговорили, а дарували завжди: нам 2 роки тому теж подарували...
Анонім до Gala Показати IP 11 Вересня 2015 15:04
А нам ні .... і нашим знайомим теж ні у чому фішка а?
лучанка до Анонім Показати IP 11 Вересня 2015 15:19
Можливо акушерка собі забрала, бо моїй кумі теж при народженні малечі, теж зробили такий подарунок
А мені до фрося прокоповна Показати IP 12 Вересня 2015 22:31
2 тижні назат не дарували.Видно та Гала проплачена добре
вагітна вишиванкою Показати IP 11 Вересня 2015 13:25
спасибі спасибі спасибі
Палиця Показати IP 11 Вересня 2015 16:33
та то не до вибовирів, не подумайте, то я такий офігенний пацан просто!
!! Показати IP 12 Вересня 2015 07:32
Проект діє з 2012 року
Буба до !! Показати IP 12 Вересня 2015 17:14
А нам не дарувпли... Ось менше року родила як... Після мене родила невістка... І подруга.... Нікому ніяких подаруночків... Тому , напевне, до виборів все ж таки
Анонім Показати IP 11 Вересня 2018 20:51
Дочка родила 29.08.2018р.виписали з роддому 01.09.2018р. ніяких подарунків не було,через тиждень родила друга їй був подарунок, з чим це повязано, виходить що не всім новонародженим дарують?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus