USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перше за 23 роки дербі Луцька та Рівного, або Матч «Верес»-«Волинь», в якому було все. Фоторепортаж

16 Листопада 2020 08:40
Почнемо без ліричних відступів. У матчі «Верес»-«Волинь» було все: фаєр-шоу від ультрас, велика кількість боротьби та жовтих карток, вилучення, пенальті, тварини на полі, а також фанати, які увірвалися на стадіон, де їх побила поліція. Недарма матчі між цими командами називають дербі Луцька та Рівного.

Для молодого покоління вболівальників «Волині» топовим є протистояння з «Карпатами» (хоча незрозуміло, матч з якою з трьох команд «Карпат» нині вважався б дербі), олдскульні ж фанати ще пам’ятають заруби з Рівним, коли авто з рівненськими номерами перевертали на дах та закидали автобуси команд суперників камінням. На офіційному сайті «Волині» навіть вийшла серія матеріалів про протистояння Луцька та Рівного.

Першого за 23 роки матчу між рівнянами та лучанами очікували всі, починаючи від журналістів та вболівальників, які приходять на стадіон на один матч в сезоні, та закінчуючи… поліцією. Правоохоронців цього дня поблизу стадіону «Колос» у Млинові та й на території самого стадіону було більше, ніж вдосталь.
Вже традиційно в час коронавірусу матч відбувався без вболівальників на стадіоні, тож так само традиційно фанати збираються поблизу. До Млинова приїхав цілий автобус волинських ультрас, чимало з них добиралося на своїх авто. Не виключенням була і рівненська торсида, яка вивісила банер «Програти не можна! Дербі – більш, ніж життя!!!».
До того ж, обидва фанатські рухи запалили чимало піротехніки, мотивуючи своїх улюбленців. Василь Сачко виставив традиційний для себе склад. До стартової одинадцятки повернулися лівий захисник Іван Цюпа, який відсидів дискваліфікацію, а також Валерій Болденков, який відновився після травми. Цікавим був той факт, що в старті лучан були вже легенда «Волині» Сергій Сімінін та Владислав Приймак, а на лаві для запасних був Ігор Сікорський. Всі три гравці свого часу захищали кольори «Вереса». Натомість за рівнян виступали «ексхрестоносці» Богдан Когут, Сергій Петько та Дмитро Немчанінов. Тож цей факт додавав ще більше вогню у дербі Луцька та Рівного.
Вже на 7 хвилині рахунок був відкритий: Пасіч подав зі штрафного, а у боротьбі з Сімініним Солдат проткнув м’яч у ворота Леванідова – 1:0. За хвилину вже сам Пасіч бив по воротах лучан, але цього разу Леванідов впорався з його ударом після відскоку від газону, а Соломка на добиванні був неточним.
Незважаючи на невдалий початок, ближче до середини тайму «Волинь» оговталася та створила кілька небезпечних моментів. Чи не найактивнішим у лучан був Оринчак – спочатку нападник пробив вище у боротьбі з захисниками та Когутом, а потім класно бив з-за меж карного майданчика – неточно.

На 37 хвилині завдання здобути позитивний результат для «хрестоносців» ще більше ускладнилося – другу жовту отримав Артур Рябов. Футболісти «Волині» намагалися переконати арбітра, що фол не тягнув на другу жовту, але суддя був невблаганний, тож молодий футболіст покидав поле зі сльозами на очах. Відзначимо, що попри те, що опорник підняв ногу занадто високо, суперника він не зачепив, однак Дахновський кричав та тримався за голову так, ніби його вдарили дерев’яною битою. Відверта симуляція з боку футболіста «Вереса».
Попри те, що «хрестоносці» залишилися у меншості, до кінця тайму вони могли зрівнювати рахунок – Оринчак намагався виконати «сухий лист», закручуючи м’яч у ворота, однак Когут ліквідував небезпеку.
По перерві Василь Сачко одразу ж провів заміну, випустивши Чачуа замість Кизилатеша. «Волинь» у меншості грала першим номером, але перший свій момент у другій половині зустрічі створила на 61 хвилині – Болденков головою пробив вище після навісу Чачуа зі стандарту.
Натомість рівняни відповіли ударом Петька – м’яч рикошетом від захисника полетів на кутовий, який став гольовим. Пасіч навісив, а м’яч від голови Сімініна потрапив на голову Мірошнику, який влучив у кут – 2:0.
Втім, невдовзі лучани отримали шанс відквитати один гол – після фінта Протасова у штрафному рукою в падінні зіграв автор другого голу Мірошник, тож арбітр вказав на точку. Виконувати одинадцятиметровий взявся сам Протасов, однак переграти Когута, який вгадав напрям польоту м’яча, не зумів.
Після цього «Волинь» створила ще кілька моментів, але забити не зуміла. Натомість на авансцену вийшли ультрас «Волині», яким не дуже подобалися цифри на табло. Вони влаштували піро-шоу та увірвалися на стадіон. Стюарди у стилі захисників намагалися зупинити одного з них у підкатах, однак фанат все ж вирвався на поле. Після цього він одразу ж здався, але його передали поліції, яка по-звірськи почала гамселити двох ультрас дубинками та ногами.
До місця конфлікту одразу прибіг «ексволинянин» Богдан Когут, тренер «Вереса» Юрій Вірт, який був дискваліфікований на цей матч та спостерігав його з трибуни, а також футболісти луцької команди. Вони намагалися оборонити фанатів «Волині». Врешті, поліція взяла вболівальників в кайданки та вивела за межі стадіону, після цього конфлікт з правоохоронцями тривав поблизу паркану.

Вже невдовзі фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Вереса», а футболісти «Волині» пішли дякувати своїм фанатам за палку підтримку.
Перше за 23 роки дербі Луцька та Рівного «Волинь» програла, внаслідок чого опустилася на четверте місце, а «Верес» піднявся на третє. В обох команд по 21 балу, але рівняни мають гру в запасі.

Матч без вболівальників був з… вболівальниками. Чи варто забороняти приходити на стадіон, якщо фанати збираються поблизу його парканів – питання риторичне.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Остап Вакарчук Показати IP 16 Листопада 2020 09:05
Нашому футбольному клубу "Волинь" і зокрема гравцям, треба брати приклад з ФК "Чорноморець", коли команда під керівництвом головного тренера Сергія Ковальця учора, не тільки не програла ФК "Металіст-1925", а перебуваючи у меншості забила харків'янам два голи та перемогла 2:0. Оце воля до перемоги, оце по справжньому, по спортивному принципу, без всіляких слів, як кажуть тут деякі "пощастило в такій ситуації".
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2020 12:18
Ага, якраз. "Матч, в якому було все". Дійсно, було все, окрім того, за чим їхали - не було головного - перемоги !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus