USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

При прокуратурі Волині створили новий орган

11 Червня 2014 18:19
Вперше при прокуратурі Волинської області почав діяти дорадчий орган, який складається з громадських активістів, журналістів та ветеранів правоохоронних органів. Він, кажуть учасники, створений для побудови так званого містка поміж владою та громадою. Перші рішення уже прийняли.

Засідання громадської ради відбулося сьогодні, 11-го червня в приміщенні обласної прокуратури.

На початку засідання тривали гострі дискусії з приводу тих, хто має бути в цій структурі. Зокрема насторожував учасників такий факт, що з 17-ти представників 5-ро - колишні працівники прокуратури. Однак прокурор Волинської області Анатолій Коцура переконав присутніх, що в дорадчому органі повинні бути професіонали справи. Так, представники громадської ради планують брати участь в обговоренні кадрових рішень, приймати звернення від людей та інформувати про це керівництво.
Положення про Консультативну раду при прокуратурі Волинської області затверджене наказом від Прокуратури Волинської області № 15 від 05 травня 2014-го року.
Учасники засідання прийняли перші свої рішення, зокрема обрали голову й секретаря.

Головою координаційної ради обрали представника від Правого сектору Волині Руслана Тимощука.
«Я вважаю, що цей дорадчий орган має бути таким собі містком між владою і суспільством, ми повинні допомогти їм очистити своє обличчя. Щодо мене, то я народився в Луцьку у 1972-му році, громадською діяльністю займаюся з 89-го року. Маю вищу освіту, працював журналістом, зараз фрілансер», - розповідає про себе новообраний голова координаційної ради Руслан Тимощук.

Більшість голосів на пост секретаря віддали за Євгенія Блащука.
«Я підтримую думку голови щодо створення місточка порозуміння, аби правоохоронці дослухалися до громадськості й діяли в межах законів. Я народився 1967-го року на Рівненщині. Працював в органах прокуратури, зараз працюю в обласному центрі з надання безоплатної юридичної допомоги», - виступив Євгеній Блащук.

До наступного засідання, члени круглого столу вирішили повідомити через ЗМІ й офіційний сайт Волинської Прокуратури про те, що впродовж 10-ти днів представники різних громадських організацій можуть пропонувати свої кандидатури в склад дорадчого органу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Суддя Дред Показати IP 11 Червня 2014 18:30
Замість того щоб працювати створюють непотрібні органи
пенсіонер Показати IP 11 Червня 2014 18:55
Шановні панове Губик, Куренда, Блащук, Борисюк! З глибокою повагою ставлюся до Вашого досвіду, знань, навичок! Прошу Вас не марайте честь мундиру, перебуваючи за одним столом з невідомо чим займаючимися людьми! Ви все таки, не дивлячись на різні життєві ситуації, були нормальними керівниками і прокурорами, які не купували посади за гроші чи обіймали їх по квотному принципу! Якщо Коцура захоче щось спитати - він вас і так знайде, і Ви йому допоможете ( я впевнений). ПОДУМАЙТЕ.
123 Показати IP 11 Червня 2014 19:22
До чого довів прокуратуру новопризначений бездарь якщо вже босота яку треба садити за злодіяння входять в якісь придумані нікому не потрібні органи!!! Гнати коцуру в шию як деверсанта, які прийшов зруйнувати структуру!!!
Vas до 123 Показати IP 11 Червня 2014 20:15
Та його через тиждень вже не буде, і знову зміни!!!
Рита Показати IP 11 Червня 2014 19:49
А от що там робить Якушев? Вже до правого сектора добрався? Боїться... сам за себе...
Луцьк Показати IP 11 Червня 2014 20:46
Да, деж ви люстратори хр*нові, ДАНІЛІН вже прокурор міста Одеса, а ви ту в якісь ради непотрібні граєтесь
АСЯ Показати IP 11 Червня 2014 22:44
З А Ч Е М ....
Анонім Показати IP 11 Червня 2014 22:53
Шановні панове ПРОКУРОРИ!!!!! Що це Ви створили і насамперед ЯК???? Наскільки я розумію Ви керуєтесь Постановою від 3 листопада 2010 р. N 996 " Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" згідно типового положення п.8 Для формування складу громадської ради орган утворює ініціативну групу з підготовки установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства. Не пізніше ніж за 30 календарних днів до проведення установчих зборів орган в обов'язковому порядку оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб підготовлене ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, ім'я, електронну адресу та номер телефону відповідальної особи.
Студент Показати IP 12 Червня 2014 00:44
У нового прокурора більш не для чого не вистачає мозгів...Друг хотів влаштуватися на роботу до органів прокуратури,в цьому році закінчує навчання,то пан прокурор запросив дуже велику суму,мотивуючи тим,що треба поділитися з ПС,бо вони зараз призначають на посади...Ось така ріпка...думайте ...краще стало жити??? Чи просто дорожче???
журналіст Показати IP 12 Червня 2014 06:04
Руслан Тимощук періодично непомітно зникає з політичного горизонту, а через якийсь час його "зірка" сходить на іншому небозводі. Для продовження історії ідейної мутації цього чоловіка, який нічого в житті не зробив ні на одну йоту, потрібні якісь знакові події: революція, вибори, чи просто якісь незначні соціальні зміни. Вони й допомагають йому, як жирному морському котику, спливати. Справді, в дорадчий орган прокуратури прийшов "професіонал своєї справи" - булгаковський шарикошвондер. Добре знаю Куренду і Блащука як професіоналів, і вони будуть сидіти поруч за одним столом з цим "професіоналом" і слухати його пустопорожнє базікання.
прокурорам Показати IP 12 Червня 2014 08:44
Не позортеся, сидячи за одним столом з бандотою. Люди вас зовсім не поважатимуть.
НЕЛУЧАНИН до прокурорам Показати IP 12 Червня 2014 11:55
я б точно не сів за один стіл з такою бандотою, як прокурори, мєнти, судді
Ідейний Показати IP 12 Червня 2014 11:35
ЗБІГОВИСЬКО ЗБЛЬОВКІВ СУСПІЛЬСТВА, дуже жаль що серед них присутні деякі шановні люди, но ще раз переконуюсь, що БАНДОТА була, є і буде, а народ як череда худоби ходить і все реве нікому не потрібні лозунги.
Працівник прокуратур Показати IP 22 Червня 2014 20:19
Ви що не зрозуміли що це коцура і парфелюк його вірний зам самі придумали це щоб захистити своі посади через тимощука і ще деяких . А нарахунок таких пофесіоналів як губик несмішіть народ . Куренда всі блоки повивозив з прокуратури собі на дачу а губик гнида як машини разом з коцурою розмитнював пачками . Не позортеся ідіть на диван які з вас радники вас час пройшов зрозумійте це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus