USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Першого українського космонавта Поповича поховають у Москві

30 Вересня 2009 17:49
Тіло льотчика-космонавта СРСР, першого космонавта-українця, двічі Героя Радянського Союзу Павла Поповича, який помер у ніч на середу, готують до відправки до Москви. Прощання з першим космонавтом-українцем планується провести в аеропорту Сімферополь. Про це 30 вересня інформують «Волинські Новини».
Про це повідомив селищний голова Гурзуфу Віктор Гамаль. Він зазначив, що будинок Поповича в Гурзуфі перебуває по сусідству і звістка про смерть Поповича була для нього абсолютно несподіваною: «Бачив Поповича вчора. Він ішов додому з дружиною, із сумками. Здоровий, нормальний, міцний мужик». Селищний голова Гурзуфу також повідомив, що інформацію про смерть Поповича було доведено до урядів України і Криму, і зараз йде підготовка до відправки тіла до Москви, де, швидше за все, буде похований космонавт. За словами Гамаля, триває робота з організації прощання, яке планується провести в аеропорту Сімферополь. Один з перших космонавтів планети, товариш Юрія Гагаріна Павло Попович, який помер у Криму, швидше за все, буде похований на Троєкурівському кладовищі, повідомила в ефірі радіостанції Эхо Москвы льотчик-космонавт, Герой Радянського Союзу Валентина Терешкова. «Я щойно розмовляла з його дружиною, вони в Гурзуфі, зараз ми робимо все для того, щоб труну з тілом доставити до Москви і тут вирішуватимемо. Велике дякую Людмилі Іванівній Швецовій, вона відгукнулася і допомагає нам з похороном. Із дружиною домовилися поки на Троєкурівському цвинтарі, але ще є дочки, з ними потрібно говорити, швидше за все, буде Троєкурівське кладовище», - сказала вона. Терешкова зазначила, що смерть Павла Поповича - це велика втрата для держави. «Павло був чудовою людиною, професійним льотчиком-космонавтом і для нас, і для космонавтики це велика втрата. Це була чудова людина, вірний і відданий своїй справі, він був хорошим другом», - сказала вона. Як повідомлялося, льотчик-космонавт СРСР, перший космонавт-українець, двічі Герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації Павло Попович помер у ніч на середу, 30 вересня, на 79-му році життя в Гурзуфському санаторії від інсульту, – пише сайт Кореспондент. Довідково:
Павло Попович народився 5 жовтня 1930 року в селі Узин Київської області. Закінчив 7-річну школу і ремісниче училище в Білій Церкві (1947), Індустріальний технікум трудових резервів у Магнітогорську (1951), Центральні авіаінструкторські курси вдосконалення офіцерського складу ВПС (1954), Військово-повітряну інженерну академію ім. Н.Є. Жуковського в Москві (1968).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus