USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Першою в Україну привезуть вакцину AstraZeneca, – Ляшко

13 Лютого 2021 19:16
В Україні наступного тижня привезуть першу партію вакцини від коронавірусу COVID-19 виробництва британсько-шведської компанії AstraZeneca. А вже наступного дня розпочнеться вакцинація.

Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, до кінця лютого Україна сподівається отримати 1 млн доз вакцини AstraZeneca, яка, ймовірно, буде поставлена двома партіями по 500 тисяч доз.

«Ми готові погодитися на першу партію в обсязі 500 000 доз, щоб не чекати, поки сформують повну партію в 1 млн, і щоб швидше розпочати вакцинацію», – зазначив Ляшко.

За його словами на сьогодні є контракти на 12 млн доз вакцини AstraZeneca і Novavax з опцією розширення ще на 3 млн доз. Вакцина виробляється на потужностях індійської кампанії Serum.

Також Ляшко розповів, що на вакцинацію від коронавірусу вже записалися 58 тисяч осіб. Це персонал COVID-лікарень і члени бригад екстреної медичної допомоги. Всі решта дози з перших поставок будуть відправлені військовим, іншим лікарям первинної медичної допомоги і т.д.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
От бреше Показати IP 13 Лютого 2021 21:55
В Україні вже 2-й місяць вакцинують спутніком v. І не питали ні в ляшки ні в зєлькі. Правда в Криму і Донецьку... А в Польщі тільки заробітчан.
Любов Показати IP 14 Лютого 2021 09:26
Для чого таке писати? В Польщі першими провакцинували робітників медицини, зара починають людей 80+.Знаю,бо працюю в шпиталі де проходить вакцинація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus