USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Першотравневий подарунок влади нововолинцям – нові тарифи на воду

1 Травня 2009 10:00
Від сьогодні нововолинці отримуватимуть послуги на водопостачання та водовідведення вже за новими розцінками. Підняття тарифів на воду в Нововолинську затвердили депутати на черговій сесії Нововолинської міської ради 28 квітня, – 1 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Населення за один кубометр води платитиме 3 гривні 86 копійок, що на 92 копійки більше, ніж було. Промисловим споживачам Нововолинська послуги міського водоканалу обходитимуться у 5 гривень 15 копійок, вони збільшилися на 89 копійок.
Як розповів начальник КП «Нововолинськводоканал» Яків Приступа, переглянули тарифи на воду в Нововолинську через збитковість підприємства. Першою причиною його фінансової нестабільності є те, що місто завжди мало майже найнижчі тарифи серед міст області. Раніше ситуацію рятувало те, що на реконструкцію міського водоканалу виділялися кошти з міського та державного бюджетів, що давало можливість підприємству виживати: виплачувати зарплату, платити податки тощо. Так тривало упродовж попередніх п’яти років, однак у 2008 році міському водоканалу не було виділено жодної копійки і проекти на заміну обладнання не фінансувалися.
Ще однією причиною збитковості підприємства є заборгованість населення за надані послуги, яка станом на 1 квітня становила 1 мільйон 100 тисяч гривень. Не розрахувалися за воду і нововолинські шахти, вони заборгували більш ніж 250 тисяч гривень. Тому якщо б не підняли тарифи на водопостачання та водовідведення, то підприємство просто зупинилося б, а подача води була б погодинною, – наголосив  начальник комунального підприємства «Нововолинськводоканал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus