USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Понад тисяча врятованих доль: на Волині вже рік працює хаб для жінок, які зазнали насилля

13 Вересня 2023 20:25
У Луцьку підбили підсумки першого року роботи кар’єрного хабу «ВОНА хаб. Луцьк», що створений для допомоги у працевлаштуванні чи започаткуванні власної справи жінкам, котрі постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства.

У зустрічі з цієї нагоди взяли участь заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, народна депутатка України Ірина Констанкевич, колеги з кар’єрних хабів «ВОНА» в Ужгороді, Києві, Одесі, Запоріжжі.

«Ті проєкти, які ви робите, для мене завжди є маркером позитивних змін в країні, які відбуваються не завдяки, а всупереч обставинам. У вашій діяльності я бачу ресурс, який надихає не тільки наше суспільство у важкий військовий час, а й міжнародних партнерів, які бачать наш потенціал. Це потужний фундамент та рушійна сила йти далі», – наголосила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Упродовж року за консультаціями та психологічною допомогою до кар’єрного хабу у Луцьку звернулося 595 мешканок міської територіальної громади. 103 із них пройшли професійні курси перекваліфікації. 324 отримали допомогу у складанні резюме та визначенні професійних пріоритетів.

Після кар’єрних консультацій та проходження тренінгів 128 жінок знайшли роботу. 25 – відкрили свій бізнес чи стали самозайнятими (3 із них отримали мікрогранти).

«Вік наших клієнток різний, здебільшого це 36–59 років, але є дуже багато і молодих: 18-35 років. Не лишаємо в біді і жінок, яким 60 і більше», – зауважила начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus