USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перший мільярдер на орбіті. Річард Бренсон сьогодні летить у космос

11 Липня 2021 14:44
Британський бізнесмен Річард Бренсон збирається зробити 11 липня свій перший політ у космос, ставши першим мільярдером на орбіті Землі, обігнавши засновника Amazon Джеффа Безоса, політ якого заплановано на 20 липня.

Його компанія Virgin Galactic, яка виступає організатором польоту, буде вести трансляцію запуску, повідомляє Сьогодні.

Політ Бренсона на борту космічного літака VSS Unity компанії Virgin стане важливою віхою в гонці за вступ в нову еру приватних комерційних космічних подорожей. Він стане стане двадцять другим льотним випробуванням VSS Unity і четвертим пілотованим космічним польотом компанії.

Але цей політ стане першим, на борту якого буде повний екіпаж з двох пілотів і чотирьох «фахівців з польотів», включаючи Бренсона.

1,5-годинний політ розпочнеться о 16:00 за українським часом з космопорту «Америка», розташованого в пустелі у штаті Нью-Мексико.

Разом з Бренсоном на орбіту Землі відправляться п’ять інших членів екіпажу – два професійні пілоти і троє топ-менеджерів Virgin Galactic. Після цього компанія планує відкрити еру космічного туризму – 250 тис. доларів депозиту за квитки внесли вже близько 600 осіб.
Нагадаємо, засновник Amazon і Blue Origin Джефф Безос анонсував аналогічну подорож. 20 липня він здійснить пілотований запуск ракети New Shepard з туристами на борту. У компанії Безоса відмовилися визнавати політ Бренсона космічним.

У травні компанія Virgin Galactic здійснила перший космічний політ людини з порту в Нью-Мексико.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus