USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Перший пішов: Рябошапка подав у відставку з посади члена НАЗК

9 Червня 2017 11:53
Член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка повідомив, що подав сьогодні Кабінету міністрів заяву про свою відставку із займаної посади. Про це Рябошапка написав на сторінці у Facebook.

«Протягом року своєї роботи я намагався говорити про проблеми агентства, у тому числі публічно. Однак, відсутність вчасної і належної реакції як в самому Національному агентстві, так і ззовні, призвели до необхідності вжиття кардинальних заходів із «реанімації» НАЗК….Незважаючи на відставку, готовий будь-яким чином і надалі допомагати у відновленні ефективної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції», – написав Рябошапка.
Він додав, що разом з іншим членом НАЗК Русланом Радецьким пропонував «план виведення агентства із кризи», проте, він, за словами Рябошапка, був відкинутий іншими колегами, пише РадіоСвобода.

«Я закликаю народних депутатів України якнайшвидше підтримати законопроект про «перезавантаження» НАЗК у першому читанні і в цілому, як закон», – написав він.

Руслан Рябошапка був обраний членом Національного агентства з питань запобігання корупції у березні 2016 року. Там він опікувався питаннями антикорупційної політики та запобігання конфлікту інтересів.

30 травня Рябошапка звинуватив голову НАЗК Наталію Корчак у тому, що вона «з порушенням закону» одноосібно затвердила інструкцію про порядок ведення діловодства, чим позбавила членів антикорупційного органу права підписувати будь-які листи. Також Рябошапка стверджував, що Корчак «вичерпала потенціал» на посаді голови НАЗК.

Сама Корчак звинувачення заперечила і заявила, що затвердження інструкції відбулося згідно з відповідним наказом і не порушувало норм чинного законодавства.

Нагадаємо,Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду 29 березня порадив усім членам Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) написати заяви про відставку через проблеми в роботі реєстру електронних декларацій.

Перед цим Гройсман розкритикував роботу голови НАЗКНаталії Корчак через неможливість налагодити роботу реєстру.

А вже 7 квітня стало відомо, що під час голосування на засіданні НАЗК, члени Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) не змогло відправити у відставку голову агентства Наталію Корчак.

Ще раніше стало відомо, що чотири члени Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПКА) щомісяця отримували до свого окладу дві надбавки і премії в розмірі місячної зарплати, отримуючи чотири стандартних оклади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus