USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перинатальний центр, музей та театри: запропонували зміни до бюджету Волині

31 Січня 2017 20:27
Кошти для обласного перинатального центру, Музею Волинської ікони та обласного лялькового театру передбачать у бюджеті Волині на 2017 рік.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 31 січня.

Депутати розглянули проект бюджету Волині на 2017 рік, до якого виникли численні зауваження.

Так, депутат Святослав Кравчук закликав колег передбачити кошти на такі обласні комунальні об’єкти як облмуздрамтеатр, обласний ляльковий театр (на завершення робіт, розпочатих три роки тому) та Музей Волинської ікони (перенесення експозиції), зауваживши, що вже три роки говорять про те, що кошти на об’єкти виділятимуть під час розподілу вільних залишків.

Також він порушив питання виділення 5 мільйонів на ремонт даху і 8 мільйонів на внутрішній ремонт обласної психлікарні.

Члени комісії рекомендували підтримати проект бюджету зі змінами. Зокрема, 10 мільйонів гривень пропонували спрямувати на будівництво перинатального центру, 2,5 мільйона – на об’єкти обласної комунальної власності. Так, 900 тисяч спрямують на Музей Волинської ікони, 1,498 мільйона – на обласний ляльковий театр, а решту коштів – на обласну інфекційну лікарню.

Також мільйон гривень вирішили спрямувати на програму «Волинькард», на два мільйони збільшили видатки програми «Власний дім».

Як повідомив голова комісії Андрій Турак, обласній раді пропонують збільшити видатки на реалізацію Обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики на 2016 – 2020 роки на 70 тисяч гривень. Водночас зменшать видатки на виконання заходів цієї програми відділу інформаційної політики облдержадміністрації, виділивши 250 тисяч. На реалізацію заходів програми розвитку громадянського суспільства передбачать 150 тисяч гривень.

Фізкультурно-спортивні товариства планують фінансувати протягом першого кварталу року. Нагадаємо, що майнові комплекси ФСТ планують взяти в обласну комунальну власність.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко зауважив, що Волинь – серед областей з найгіршим забезпеченням ветеринарної медицини, тож члени комісії рекомендували профінансувати галузь на 4,5 мільйона гривень, а 14,5 мільйона, які потрібні на потреби ветеринарної медицини – зарезервувати.

Голова фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов закликав посадовця запропонувати систему, за якою здійснять оптимізацію у галузі, а також повернення в комунальну власність раніше відчуженого майна. Після цього, з його слів, можна буде повернутися до питання фінансування галузі і виділити необхідні кошти. Юрію Горбенку доручили протягом двох місяців надати відповідну пропозицію щодо оптимізації ветеринарної медицини та визначення суми коштів, потрібної для виконання функціональних обов’язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus