USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Перинатальний центр у Луцьку можуть добудувати за кошти фонду регіонального розвитку

8 Листопада 2016 13:50
Акушерсько-гінекологічний корпус у Луцьку може ввійти до переліку об’єктів, на яких здійснюватимуть роботи за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це йшлося під час наради в голови Волинської ОДА з питань реалізації інвестиційних проектів на 2016 рік, будівництва, ремонту, обслуговування та утримання доріг обласного значення 8 листопада.

Як повідомила начальник управління капітального будівництва ОДА Лілія Павлова, 91,5 мільйона гривень передбачено цьогоріч у Державному фонді регіонального розвитку на об’єкти у Волинській області, з яких 45,7 мільйона надійшло на рахунки розпорядників коштів. Касові видатки становлять 35,8 мільйона гривень. Залишок коштів на рахунках розпорядників наразі становить 9,9 мільйона.

В повному обсязі освоїли кошти на реконструкцію школи у селі Бубнів, майже 100% - на реконструкцію школи в Устилузі та частини приміщень будинку культури в селі Зимне.

Водночас, жодної гривні не освоїли під час реконструкції ДНЗ у селі Зоря Володимир-Волинського району та інтернату в селі Кримне Старовижівського району (де роботи виконані на 70%). Як стало відомо під час засідання, у селі Зоря зовнішні роботи повністю виконані, внутрішні виконані на 50%, просто наразі відсутні акти виконаних робіт.

На об’єктах, де здійснюють роботи за кошти фонду, загалом планують зекономити 10,072 мільйона гривень, зокрема, 8 мільйонів заощадять на реконструкції школи у Шацьку, 1,602 мільйона – у Заболотті, 258 тисяч – на реконструкції школи Рівненської сільради Любомльського району.

Разом з тим, роботи на низці об’єктів виявилися дорожчими, ніж планувалося. Йдеться про село Старосілля Іваничівського району, де для вводу об’єкта в експлуатацію піднімали питання додаткового фінансування. Кошторисна документація з врахуванням необхідних видів робіт вже пройшла експертизу. Півтора мільйона додаткових коштів потрібно на роботи у селі Колодяжне, загалом з фонду на ці об’єкти потрібно буде додатково виділити 2,7 мільйона.

Зекономлені 7,372 мільйона гривень, які залишаться, можна буде використати на відібрані регіональною комісією об’єкти. Так, відповідно до рейтингової оцінки, найбільшу оцінку отримали реконструкція районного будинку культури у Шацьку, реконструкція школи у Павловичах, придбання двох шкільних автобусів для Любомльського району, двох автобусів для Турійського та двох - для Шацького районів, будівництво акушерсько-гінекологічного корпусу у Луцьку (перинатальний центр). Отже, кошти можуть спрямувати на будівництво цього корпусу, а також розглянуть питання щодо придбання шкільних автобусів.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у 2001 році. 2012 року роботи відновили, але у 2014 процес тимчасово зупинився. У грудні 2015 року ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виграв тендер на будівництво перинатального центру в Луцьку. Першочергова вартість робіт склала 56 мільйонів гривень. Також повідомлялося, що є майже все необхідне обладнання для центру. Частину його вже використовують в нинішньому неонатальному центрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 8 Листопада 2016 15:25
Що ви пишете нісенітниці про перинатальний і виграш 536 тендеру в грудні 2015? Чорнуха разом з владцями (ще з Клімом) сосали ту цицьку набагато років раніше! Той перинатальний як чорна діра для бабла
експерт Показати IP 8 Листопада 2016 16:55
Та з самого початку було зрозуміло що фінансово не тягнем з Київа давати будуть довго і потрохи а Клімчук думав що в других місцях забере і добудує і перед Януковичем вислужиться і Чорнуха "подякує" і в газетах і по телевізору красиво все буде а всім решту як довго і багато прийдеться "лапу сосати " це їх не цікавить А зраз що - один висновок - система існує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus