USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Петру Порошенку оголосили підозру, – ДБР

10 Червня 2020 13:13
Прокурори оголосили народному депутату від «Європейської солідарності» Петру Порошенку підозру.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Державне бюро розслідувань.

«Прокурори Офісу генерального прокурора, за дорученням Генпрокурора, повідомили про підозру Порошенку П.О.», – розповіли в ДБР.

Перед цим він відмовився брати участь у допиті ДБР в межах провадження про «обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників».

«Допит не відбувся, бо плану здійснювати допит не було. Насправді був план спробувати оголосити Петру Порошенку повідомлення про підозру. Як тільки ми з колегами зайшли до кабінету слідчого, ще до того, як почався допит, до нас прийшов працівник Офісу генерального прокурора, до речі, не представивши повноваження», – сказав один з адвокатів Порошенка Ілля Новіков.

Він додав, що в таких випадках підозру має оголошувати безпосередньо генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«Оскільки це не було згідно із законом, ми відмовилися спілкуватися з цією людиною і залишив будівлю ДБР. Я сподіваюся, що одразу зрозуміло, що вся ця справа про картини одразу була фейковою. Вона не мала мети досягти певного законного рішення... Це був тільки привід, щоб оголосити підозру сьогодні», – заявив Новіков.

Водночас, у ДБР зазначають, що прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку.

За словами адвоката Порошенка, підозру намагалися вручити у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Новіков зазначив, що за законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурор Ірина Венедіктова.

Допит Порошенка у ДБР, який призначили на 10 червня на 11.00, мав стосуватися справи про незаконне переміщення через кордон 43 картин всесвітньо відомих художників. Його викликали у якості свідка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Червня 2020 16:16
Взагалі то народному депутату оголошує підозру Гнеральний прокурор або його заступник. Щось Венедиктова там не спостерігалсь поблизу.
777 Показати IP 10 Червня 2020 16:48
А может господь бог ? Не треснет р*жа у шоколадного?
Клава до 777 Показати IP 10 Червня 2020 17:58
Читайте нормативні документи, законодавчі акти , Конституцію на тему з якої хочете вести дискусію
777 Показати IP 10 Червня 2020 20:28
конституцию? а он ее сам то читал?вор должен сидеть в тюрьме....
Ісса Ндойє Показати IP 11 Червня 2020 00:16
Петро Ляксеич - остановив навалу угро-фінів з лішніми хромосомами..ежелі були не ен -то вони б робили нас рабами, показали і продали свою землю..і ми працювали б за терелку похлебки .. Пятро Ляксеич відправив кораблі в крим, шоб пощекотувати яй*я пукіну..отправляти - в надії шок угро-фінських їхніх потоків .. петра ляксеїч має друга свинарчука… той крав у армії ..- но петер ляксеїч цього ж не знає! .. за шо ево судити? петро ляксеїч ізробив армавір… ізробив тормос! У петрі ляксеїча єсь кент - Жора Бадьїн..кент тот - більший дружина Мозамбіка.- … вин - святой..а ви - невдалий люде, нэраби… Слава Мозамбіку…!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus