USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Петиція про перейменування проспекту Бандери в Києві набрала 10 тисяч голосів

1 Жовтня 2016 22:00
Петиція про зміну назви проспекту імені Степана Бандери у Києві набрала понад 10 тисяч голосів, необхідних для розгляду міськрадою.

Відповідна петиція розміщена на сайт Київської міської ради.

"У зв'язку з тим, що особистість Степана Бандери є неоднозначною навіть для українських громадян, а для багатьох навіть провокаційною, слід присвоїти проспекту нейтральну назву. Якщо Україна не хоче повторювати радянське минуле, то не слід повторювати і радянські методи, насаджуючи всюди образ Бандери, як поради насаджували образ Леніна", - йдеться у тексті петиції.

"Як житель Києва і громадянин України наполягаю на тому, щоб назва носило географічний, художній або який-небудь інший характер, але не пов'язаний з ім'ям людей, які не мають ніякого відношення ні до Києва, ні навіть до сучасної Незалежної України і її майбутнього... Бандера своєї мети щодо України не досяг, отже прославляння його є надмірним. А у випадку з конкретним перейменуванням ще неконструктивним і дратівливим. Проспекти, мости Києва повинні називатися так, як це зручно киянам, а не так, як це не подобається Кремлю", - пише автор петиції.

Петицію підтримали понад 10 тисяч осіб.

Збір підписів триватиме ще 7 днів.

Нагадаємо, 9 серпня Московський проспект в Києві офіційно став проспектом Степана Бандери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
лучанин Показати IP 1 Жовтня 2016 22:17
І в Луцьку потрібно перейменувати вулицю на честь цього "героя",який ніколи в Луцьку навіть не був.
А Показати IP 1 Жовтня 2016 22:58
мені прикро, що зайди чужинці вимагають і наказують українцям, де коли і як мають вшановувати своїх героїв. Перш за все, С. Бандера особисто не вбивав ворогів ані їх поплічників. За свою ідею і мрії про Незалежну Україну, страждав в польському концтаборі Береза К. В час німецької окупації сидів в гітлерівському концтаборі і на кінець був вбитий "всемогучим" совєтським шовіністичним режимом. Аватор петиції і її підписанти, це без сумніву нащадки советських організаторів голодоморів і тих хто знущався і надалі знущаєтся над Україною і українцями....Якщо їм не подобаєтся те, що робитиь Україна для вшануваня своїх героїв, тоді найкращий вихід: торба вокзал і поїхав в чорту мать на родіну....Думаю, що цією петицією має зайнятись СБУ.
Б до А Показати IP 2 Жовтня 2016 07:23
Це Ви - справжный нащадок совєтов, бо стучати на інших тільки тоді було справою дійсного патріота. Київ -це столиця України, всієї країни, а не нащадків ОУНівців з Західної України, котрі осіли там за останні 25 років . Може потрібно прислухатись до усієї України?
віра до А Показати IP 2 Жовтня 2016 08:12
А зауважте ,що робиться і тут, на в/н!!! Скільки тоі вати вилазить і мінусує.... Прикро!
Ден лучанин до віра Показати IP 2 Жовтня 2016 09:03
і досить всіх хто не підтримую ВАШУ думку називати ватниками и сепарами
Б до віра Показати IP 2 Жовтня 2016 09:15
Завдяки Вам незабаром термін "ватник" буде визначенням людини адекватної, ботакі як Ви патріоти вже викликають відразу своїми заштампованими промовами.
Ден лучанин до А Показати IP 2 Жовтня 2016 08:41
Ваш шановний пораджу звернутись принаймні до психолога для першого разу а мені як лучанину і як українцю так само не до вподоби назви пов‘язані з лідерами і поплічниками УПА і якщо по Луцьку буде така петиція я її підпишу. Добре хоч вулицю Тимошенко Юлії не створили. Досить скакати і кричати, називати вулиці, підписувати угоди і т.д. робити все щоб не сподобатись кремлю можливо варто вже починати включати голову і думати що потрібно робити для України а не для ЄС чи ЮСА??
свідомий Показати IP 2 Жовтня 2016 08:00
Аналізуючи діяльнічть Бандери можна зробити висновок що хоть він і був німецький агент і виконував вказівки Ріхарда Ярий а отже вже працював на чужу державу так ще й всі його дії спрямовані на розпалювання ворожнечі між українцями і поляками (той же невдалий теракт де не заставши міністра він навіщось вбив секретаря що змусило поляків зробити кроки у відповідь провівши ряд арештів ) сприяли сприяли приходу радянської влади на західноукраїнські землі а отже були на руку Москви. Деякі історики пояснюють це подвійною грою Ріхарда який працював і на німецьку і на радянську розвідку отже вів подвійну гру в якій Бандера був пішаком і нічого героїчного в його діяльності я не знайшов. Швидше навпаки на його совісті розкол ОУН. І та частина ОУН що діяла на Волині не пішла за Бандерою мабуть тоді вони знали більше ніж ми зараз то чому ми повинні вшановувати чужого героя хай йому німці і совети ставлять монументи а то такі ж сучасні грантоїди запроданці замінили памятник одного німецького агента Леніна на памятник такого ж Бандери і про якісь зміни і патріотизм розказують
Штефан, Луцьк Показати IP 2 Жовтня 2016 09:38
Ура! І я пропоную. Нарешті сталось! Пр. Бандери, Степана Андрійовича перейменувати на проспект Ватний. Або Проспект Сепаратистов. О! А іще можна на проспект Киевских Русскоговорящих. Чи проспект Кремлевских Зорь. А якщо не підходить - на пр. генерала Власова чи Григория Распутина. Голосуємо, волиняки!
Ден лучанин до Штефан, Луцьк Показати IP 2 Жовтня 2016 09:53
у відповідь можна і Шептицьким обізвати та адольфштрассе, проспект петрокровського і т. д.
Пропоную до Штефан, Луцьк Показати IP 2 Жовтня 2016 10:40
А я пропоную перейменувати цей міст у Міст Здорового глузду.
Sieger до Штефан, Луцьк Показати IP 2 Жовтня 2016 14:22
О, нововолинський собачатник засмердів. Давно не було чути. Аж сморід злитих нечистот в Луцьку перебив. :)
Давай, видаляй! Показати IP 2 Жовтня 2016 09:49
Добре, що в країні ще є адекватні люди.
1 Показати IP 2 Жовтня 2016 10:21
Назвіть ще вулицю Пілсуцького
Ну Показати IP 2 Жовтня 2016 21:20
щож аргументи і контраргументи є доказом ігноранцтва читачів волинян. Вивчали історію України так як бачив і хотів її бачити ворог. Тепер все видно як в сонячний день. Дурнів в яких обмежена память важко переконати як і все фактично виглядало. Вони переродились з ігнорантів а тепер стараються на силу вписатись до громади всезнайків. Воно вам так не вдасться, вже нині росте нове молоде незабрехане поколіня справжніх УКРАЇНЦІВ і воно не дозволить вести себе так як вели вас дорогою фальшу і брехні. Вже бачу негативні "оцінки" написаного мною, але з тим треба погодитись, бо таких бездумних всезанйків - ХУДОБЕНКІВ нічим і нхто не переконає. А ХУДОБЕНКИ то порда двоножних завзято тупих і сяючих ненавистью до інших тварин. На кінець то треба просити Всевишнього: Боже спусти з неьес ногу і копни в ті порожні черепи.
Б до Ну Показати IP 2 Жовтня 2016 22:14
Не забрехане покоління? Ну-ну... Одна героїня Савченко чого варта! Героїв наплодили. В "Торнадо" теж спочатку герої були,ордена від Філарета отримували. Ви самі хоча б вірите в те, що пишите? Чи милуєтесь своєю писаниною,котра здається Вам еталоном правди і розуму?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus