USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

П’яний чоловік повідомив на 102 про злочин, щоб поліція підвезла його до Іваничів

25 Листопада 2019 17:25
Мешканець села Радовичі Іваничівського району повідомив про крадіжку свого велосипеда, однак виклик виявився хибним. Чоловік, як виявилося, викликав патрульних, аби вони підвезли його до Іваничів.

Про це повідомляє Іваничівське відділення поліції на сторінці у мережі.

Перебуваючи у нетверезому стані, чоловік звернувся до поліції по факту крадіжки велосипеда – ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України, який, як виявилось у подальшому, ніким викрадений не був.

Слідчими Іваничівського відділення поліції порушено кримінальні провадження за ч.1 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України

Вказаний громадянин викликав поліцію для того, щоб із правоохоронцями під’їхати до Іваничів, скориставшись при цьому нарядом поліції в особистих потребах, під виглядом повідомлення про кримінальне правопорушення.

Поліція наголошує, що за безпідставне звернення до правоохоронних органів із подальшим завідомо неправдивим повідомленням про вчинення злочину, надання неправдивих свідчень у рамках кримінального провадження, передбачає притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 383 та ст. 384 ККУ.

Покарання за вказані злочини передбачене у вигляді виправних робіт до двох років, арешту до 6 місяців, або обмеження волі від двох до п’яти років чи позбавлення волі на той самий строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 26 Листопада 2019 12:59
Прошу ще раз, пишіть грамотно, будь ласка. Не до Іваничів, а до Іванич!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus