USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

П'ять волинських дзюдоїсток потрапили в національну збірну

21 Лютого 2014 07:00
У Луцьку відбувся Чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат 1997-1999 років народження.

Традиційно для турнірів такого рівня він був представницьким. Загалом в національній першості взяло участь 442 дзюдоїста, з них - 316 хлопців і 126 дівчаток.

У Луцьку за нагороди внутрішньої першості боролися спортсмени з 23-х областей нашої країни (крім Тернопільської області), а також з Києва і Севастополя та Криму. Зазначимо, що Тернопільщина — це єдиний регіон, де дзюдо не культивується.

Волинь під час домашніх змагань представляло 46 дзюдоїстів. Та медалі в “скарбничку” нашої збірної принесли лише дівчата.

Золоту нагороду турніру виборола Валентина Шмаль з Любомля. Дівчина вже не раз перемагала на Чемпіонатах України, а також займала призові місця на етапах Кубка Європи. Нещодавно їй присвоїли звання майстра спорту.

Срібні медалі отримали Ганна Кухарук та Ганна Польшакова. Треті сходинки на п'єдесталі зайняли Олександра Гуж та Марія Денисюк.

П'ять медалей дозволило Волинській області зайняти четверте командне місце. Гоcподарів випередили лише команди з міста Києва, Київської області і Донецької області.

Волинські призери чемпіонату потрапили до складу збірної команди України. У національній команді дівчата готуватимуться до Чемпіонату Європи, який пройде в червні у Греції. Для того, щоб закріпитися в складі збірної вони проходитимуть рейтинговий відбір на Кубках Європи в Хорватії, Болгарії, Чехії та Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus