USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Під Бахмутом загинув командир підрозділу штурмової бригади, волинянин Олександр Філон

29 Червня 2023 16:03
Учора, 28 червня, загинув 25-річний командир підрозділу «Вовча зграя», ковельчанин Олександр Філон («Вірний»).

Він з першого дня війни перебував у Збройних силах України. Спочатку був у територіальній обороні, потім воював у складі третьої окремої штурмової бригади.

Про загибель Героя повідомила його дружина в Інстаграм, інформує Ковельmedia.

«Ніколи не думала, що буду писати цей текст. Вчора загинув в бою мій найрідніший, моя опора та підтримка. Таких людей більше не буде, гідних своєї землі. Ти загинув, захищаючи нашу державу, щоб ми могли жити. Був достойним командиром, сумлінно виконував свою роботу. Стільки всього ми планували, діток, закінчити ремонт, поїхати у медовий місяць. Ти навіть не завагався, поїхав уже вдруге 24 лютого. Ти моє найрідніше, найцінніше, що у мене було. А зараз залишилися тільки спогади і твої речі. Пишу це і не хочу вірити. Найбільше я боялася цього дзвінка. Моя споріднена душа, ти розумів мене так, як ніхто, завжди підтримував, був поряд, навіть якщо і далеко, я завжди це відчувала. Пам‘ятаємо, помстимося», – написала вона.

Додамо, 8 травня 2023 року міський голова Ігор Чайка та секретар ради Оксана Багнова зустрічалися з командиром підрозділу «Вовча зграя» Олександром Філоном та його побратимами Максимом Погонюком, Артуром Бєліком, Тарасом Поліщуком. Молоді хлопці чотири місяці боронили Бахмут. Отримавши короткий перепочинок, приїхали до Ковеля, а далі знову – на передову.

«Наш підрозділ створений ветеранами полку «Азов», з тими ж засадами та ідеологією. Зараз таких підрозділів стає більше по всій Україні. У ньому ми – всі рівні. Ми перш за все – побратими. На мою думку, це основа військових стосунків», – розповідав тоді Олександр Філон.
На цій зустрічі він казав, що 45 відсотків у підрозділі вогневої підтримки штурмової роти – ковельчани. Усі вони для себе прийняли рішення – воювати до Перемоги. Говорили про військові будні, хвилини перепочинку, про те, чим займались у мирному житті. Військові запевнили, що зараз вони мають хороше забезпечення усім необхідним на фронті. Хлопці передали мерові прапор свого підрозділу із підписами, а із собою кожен взяв нагадування про своє місто – значок, на якому зображений символ Ковеля – підкова.

Олександр Філон народився 17 липня 1997 року в Ковелі. З 2014 по 2019 рік навчався у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті «Фізичне виховання і спорт». З 2011 року був членом МГО «Молодіжний Фонд «Наше Майбутнє», у 2013–2014 роках – учасником Революції гідності, у 2015-2016 – солдатом окремого загону спеціального призначення «АЗОВ», з 2016-го – тренером з рукопашного гопаку у спортивному клубі «СІЧ», керівником ГО Цивільний Корпус «АЗОВ» Ковель, керівником Ковельського осередку ПП «Національний Корпус». У 2019 році заснував та очолив Правильний простір «ВАТРА».

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблого. Вічна пам’ять, честь і слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 30 Червня 2023 04:58
Шкода, що війна забирає найкращих!!! Царство Небесне та Вічна памʼять!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus