USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час благодійного концерту на лікування онкохворої лучанки зібрали 65 тис. грн, потрібно ще $150 тис.

26 Серпня 2020 16:39
Майже 65 тисяч гривень зібрали під час благодійного концерту в Луцьку для лікування 17-річної волинянки Альбіни Ярмолюк.

Про це розповіла Суспільному тітка дівчини, організаторка благодійної акції Оксана Краля.

17-річна волинянка, Альбіна Ярмолюк цього року закінчила одинадцятий клас, склала ЗНО та готувалася до вступу. Свою хворобу дівчина виявила випадково. На тілі почали з'являтися синці, думала, що вдарилася, але вони не зникали. Щодня синців ставало все більше, - розповіла сестра Альбіни - Аліна Брочковська. Поїхали до гематолога, Альбіну одразу поклали в лікарню та повідомили невтішний діагноз - гострий міелобластний лейкоз. На лікування потрібно щонайменше 150 тисяч доларів, - каже тітка Оксана Краля.

Оксана Краля організувала благодійний концерт для збору коштів на лікування племінниці. До акції долучилися волинські співаки, актори, кондитери, фотографи. Усі учасники концерту «Я. Альбіна - перемога» долучилися на благодійних засадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17-РІЧНІЙ ЛУЧАНЦІ ТЕРМІНОВО НЕОБХІДНА ДОПОМОГА У ЛІКУВАННІ ВАЖКОЇ ХВОРОБИ

Заслужений артист України Олександр Голощук каже, що захотів допомогти, долучитися до збору грошей на лікування Альбіни, саме тому прийняв запрошення взяти участь у благодійному концерті.

Луцькі кондитери організували ярмарок солодощів. Народні майстри продавали свої роботи, а вторговані гроші віддали на благодійність. На Театральному майдані обласного центру, де відбувалося дійство впродовж семи годин, стояли благодійні скриньки, і кожен там міг залишити гроші на лікування Альбіни.

Нині Альбіна Ярмолюк пройшла перший курс хіміотерапії в онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні. Нині збирають гроші на продовження лікування закордоном. Тітка дівчини Оксана Краля каже: якщо рівень тромбоцитів нормалізується, лікування продовжать у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus