USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині під час Днів Добросусідства кордон перетнуло близько 30 тисяч осіб

10 Серпня 2015 14:28
Під час Днів Добросусідства між Україною та Польщею державний кордон перетнуло майже 30 тисяч осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

У рамках Європейських Днів Добросусідства між Україною і Польщею на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Грабове» Луцького загону біля прикордонного знаку 1055 на напрямку сіл Адамчуки Шацького району Волині та Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща через понтонний міст на Західному Бузі організували пропуск громадян в тимчасовому пункті пропуску «Адамчуки-Збереже».

Заходи відзначилися значним суспільно-медіальним відгуком як на місцевому рівні, так і на міжнародному, про що свідчить значна кількість учасників, позитивні відгуки в пресі, репортажі на телебаченні та радіо, присутність депутатів Верховної Ради України та міністра екології та спорту Республіки Польща, а також інших високопосадовців обох країн.

Загалом прикордонники України і Польщі за чотири дні оформили більше 28,5 тисяч осіб, серед яких основу склали українці та поляки, але й були громадяни Бразилії, Великої Британії, Нідерландів, Словаччини, Чехії, Італії, Бельгії, Франції, Литви та Німеччини. Якщо порівняти кількість осіб, що перетнули кордон з початку заснування Європейських Днів Добросусідства, а це у 2006 році - всього 6626 осіб, то потім відзначали значне зростання пропускних операцій кожного року. Це означає, що захід набуває все більшого масштабу, відносини країн-сусідів з кожним роком зміцнюються.

Місце організації цьогорічного заходу природно та невимушено сприяло втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого кордону між ЄС і Україною. В ці дні провели низку цікавих спортивних та культурно-розважальних заходів. А саме: молодь захистила честь своєї держави під час транскордонних змагань з велосипедного ралі

та пробігу «Полісся», запливу Західним Бугом на байдарках, в турнірі по футболу серед правоохоронних відомств України, Республіки Польща та Республіки Білорусь. Крім цього сусіди послухали виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідали ярмарки, заядлі рибалки позмагались в удачі під час рибальського турніру. Також продовж цих днів пройшли різнопланові господарські форуми та семінари.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомяло, що волинські та польські прикордонники зійшлися у товариському футбольному матчі в рамках Фестивалю Добросусідства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Серпня 2015 17:35
Когда снова появятся кравчучки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus