USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські та польські прикордонники зійшлися у товариському футбольному матчі

9 Серпня 2015 10:56
Фестиваль добросусідства з поляками триває на Волині: грають у футбол, їдять українські цукерки та розважаються. Про це повідомляє 24tv.ua.

На Волині, між селами Адамчуки (Грабівська сільська рада Шацького району) та Збереже (гміна Воля Угруська Влодавського повіту Люблінського воєводства), святкують дні добросусідства. Для цього навіть звели символічний міст через річку Західний Буг.

Полякам, аби потрапити до нас, візи не потрібно. Тож у гості зібралося чимало сусідів. З нашої сторони можуть придбати українські товари. Їх поляки люблять і грошей не шкодують. Тож наші підприємці не втрачають нагоди заробити. А на сусідньому березі Західного Бугу у Польщі прикордонники двох країн зійшлися у товариському футбольному матчі.

Фестиваль добросусідства відбувається вже вшосте. У ці дні, українці, які мають візу або карту поляка, можуть перетинати кордон не один, а декілька разів за день.

За один день фестивалю кордон в обидві сторони перетинає понад 4 тисячі людей. Серед них не лише українці та поляки, в гості ходять і громадяни Німеччини, Нідерландів і навіть Бразилії.

Жителі обох держав сподіваються, що зовсім скоро тимчасовий понтон через Західний Буг перетвориться на повноцінний міст із пропускним пунктом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus