USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під час дослідження будинку Косачів у Колодяжному знайшли автентичну підлогу та посуд

21 Серпня 2021 14:12
Волинська археологічна експедиція провела необхідні археологічні дослідження при здійсненні реставрації Білого будиночку Лесі Українки у Колодяжному на Волині.

Виявлено фундаменти споруди у північно-східному куті будинку, які перев’язані штрабами на рівні цоколю із основним масивом будівля а також фундаменти, цегляну підлогу та систему керамічної гідромережі продовження первісного підвалу впритул до північно-західного кута споруди, повідомив керівник археологічної експедиції, заступник директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Віктор Баюк у Фейсбуці.

Обидва архітектурних елементи безсумнівно є автентичними і споруджувалися відразу при будівництві будинку для Лесі Українки у травні 1890 року місцевими майстрами на замовлення батька Лесі Українки Петра Антоновича Косача.

«Знайдено показовий комплекс рухомого археологічного матеріалу: зразки цегли із цоколя, скляний посуд із клеймами, ковані чотирикутні цвяхи, підкову, клямку, скляний та керамічний посуд часу будівництва та побутування Білого будиночку.

Після відповідних консультацій результати розвідкових археологічних робіт будуть враховані у проекті реставрації споруди», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus