USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під час промови у Варшаві Байден оголосив початок нової холодної війни, – ексглава МЗС Польщі

28 Березня 2022 18:00
Виступ президента США Джо Байдена у Варшаві був побудований таким чином, щоб відкрити новий розділ в історії. У цій промові американський лідер оголосив про нову холодну війну.

Про це заявив ексміністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita, передає ТСН.

Так, Чапутович порівняв промову Байдена з виступом Уїнстона Черчилля в 1946 році, коли той говорив про так звану залізну завісу.

«Якщо ми когось назвемо злочинцем і м'ясником, то відомо, що ми з ним потім за стіл не сядемо. Це сигнал для європейців про те, що нам потрібно змінити нашу стратегію. Шансів на швидке повернення до того, що було до агресії Росії проти України, вже немає. Ми зосереджені на довгостроковому конфлікті», – пояснив Чапутович.

Читати ще: «Будемо з Україною до перемоги», – Байден

Втім він сподівається, що в результаті Російська Федерація програє, як це було в Афганістані під час введення військ СРСР.

«Звідси випливає, що Україна має готуватися до затяжного конфлікту і дуже серйозних втрат... Байден прямо сказав, що Путін має зазнати невдачі, і це виключає різні компроміси, на які сподівалися європейські країни», – резюмував Чапутович.

Нагадаємо, Байден назвав Путіна м'ясником після розмови з українцями в Польщі. Речник президента РФ Дмитро Пєсков відреагував на слова американського президента і заявив, що особисті образи на адресу Володимира Путіна «звужують вікно можливостей» для налагодження відносин Москви та Вашингтона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus