USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під час протестів у Гонконзі політику відкусили шматок вуха. Відео 18+

4 Листопада 2019 09:43
Біля торгового центру в Гонконгу один із учасників протесту влаштував різанину. Через це постраждали чотири людини, в тому числі місцевий політик, у якого частково відкусили вухо.

Атака сталася біля торгового центру Cityplaza в Тай Ку, де на початку дня проходили акції протесту проти демократів, повідомляє 24 канал з посиланням на CNN.

Четверо чоловіків, включаючи передбачуваного нападника, і одна жінка в даний час госпіталізовані в міську лікарню Pamela Youde Nethersole. Двоє з них перебувають у критичному стані.
Серед поранених є продемократичний політик, якому частково відкусили вухо.

Відео 18+: Біля торгового центру мітингувальник влаштував різанину
Мітинги вибухнули в кількох торгових центрах по всьому міжнародному фінансовому центрі, що викликало зіткнення з силовиками.

3 листопада у Гонконгу демонстранти підпалили входи в станції метро, що часто закривалися службами, щоб зупинити людей. Також учасники протесту витягли дві телефонні будки з-під землі, щоб встановити одну з безлічі палаючих барикад. Були також зруйновані деякі магазини і підприємства, в тому числі торговельна мережа американської мережі кав'ярень Starbucks і офіси китайського інформаційного агентства Сіньхуа.

Як повідомлялося, жителі Гонконгу намагаються продемонструвати владі своє невдоволення придушенням громадянських прав і свобод. Акції протесту, які не вщухають у мегаполісі вже понад чотири місяці, відновилися з новою силою. Місцеву адміністрацію підтримує Китай. До кордону з Гонконгом Пекін навіть направив додаткові військові підрозділи під приводом начебто навчань, проте у мегаполіс вони поки не заходять.

Китайська влада останні десять років намагається прискорити процес інтеграції колишньої британської колонії до свого складу. Але громадянам Гонконгу, які звикли до британських демократичних свобод, не до смаку авторитарні методи і жорсткий контроль з боку Пекіна.

А от чи вдасться жителям мегаполіса відстояти свою свободу поки складно прогнозувати. Адже за домовленістю з Великою Британією остаточна інтеграція Гонконгу до складу Китаю має відбутися у 2047 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus