USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Гонконгу знову неспокійно: мітингувальники громлять офіси китайських ЗМІ

3 Листопада 2019 11:21
У Гонконзі пікетувальники підпалили офіційне китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Reuters.

Демонстранти підпалили входи в станції метро, що часто закривалися службами, щоб зупинити людей. Також учасники протесту витягли дві телефонні будки з-під землі, щоб встановити одну з безлічі палаючих барикад.

Були також зруйновані деякі магазини і підприємства, в тому числі торговельна мережа американської мережі кав'ярень Starbucks і офіси китайського інформаційного агентства Сіньхуа.

Раніше поліція також застосувала сльозогінний газ в парку в центрі міста, де зібралися тисячі пікетників. Учасники акції незадоволені ймовірним втручанням Китаю в свободу Гонконгу, в тому числі в його правову систему. Китай відкидає це звинувачення.
Нагадаємо, на початку літа в Гонконзі спалахнули масові акції протесту проти спроб влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материкового Китаю. В кінці вересня протести загострилися, уряд Гонконгу атакували "коктейлями Молотова". Поліцейські стріляли по пікетниках.

Демонстранти також висувають ще чотири вимоги, в числі яких звільнення всіх затриманих учасників акцій протесту і демократизація виборчої системи Гонконгу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus