USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під Іловайськом залишається 2 роти бійців, які потребують допомоги

14 Вересня 2014 09:35
Під Іловайськом залишається 2 роти бійців, які потребують допомоги, два тижні вони знаходяться в оточенні і не збираються здаватись полон. Про це повідомила активістка і журналістка Ірма Крат на своїй сторінці у фейсбуці.

"Доки у Савіка говорять про вибори, одна зовсім старенька бабуся додзвонилася до мене з стаціонарного телефону. Вона говорить, що з Іловайського котла не всі вийшли, в одному з хуторів у полі, в кукурудзі, наші солдати вже другий тиждень їдять кукурудзу, їм пропонують здатися, але вони не здаються, вони не вірять, що терористи днр-лнр дотримають слова. Їх там близько двох сотень, мобільні не працюють. Про них забули, їх покинули, сьогодні зранку три хлопці вийшли з поля здатися — їх розстріляло денеерівське угрупування "Призрак".

Біля поля до 150-ти осіб лежить вбитих, вони хочуть поховати своїх побратимів, і вночі по одному намагаються під обстрілами затягнути до кукурудзи хоча б по декілька тіл за ніч, щоб вшанувати їх пам'ять. Бабуся вже попрощалася з власним життям, вона знає, що її можуть розстріляти за те, що вона під кулями носить їжу їхньому ворогу.

Говорила на цю тему щойно з хлопцями, які лежать поранені в лікарні, бабуся мені передала список тих, хто ще живий, тож солдати, коли його прочитали, готові були просто зараз без ніг, без рук повертатися до Іловайська по своїх побратимів. Зараз вони криком кричать, щоб я піднімала всю пресу, дзвонила Петру Порошенку, Авакову, Наливайченку й вимагала від них дотримання угоди. Шановні колеги, журналісти, правозахисники, волонтери, в мене душа болить за цих вояк, будь ласка, висвітліть цю ситуацію на своїх телеканалах, стукайте в усі двері, тільки публічність зможе їх врятувати. Я вас дуже прошу. Прошу тисячу разів поширити цей текст", - написала активістка і журналістка Ірма Крат на своїй сторінці у фейсбуці.

"Іншого виходу не має, тільки публічність їх врятує, ми довго думали, що робити, і радилися не з одним командиром, то всі сказали, що їх рятувала завжди тільки публічність. Мовчання — смерть. Щоб ви розуміли: для днр не є секретом, скільки в кукурудзі солдатів, це секрет для нашого керівництва, воно навіть не знає, що вони там є", - пояснила активістка.

Доповнення 13 вересня о 20.30

"Щодо вище згаданого питання, на наш спільний крик про допомогу врятувати військових з Іловайського котла та вивезти тіла відгукнулося чимало політиків, громадських діячів та заступник міністра Микола Величкович. Наразі вирішується питання про направлення в село Осиково хутір Оленівку Старобешівського району Червоного хреста. Сподіваємося, що ДНР дотримає своєї обіцянки - не стріляти по військових, волонтерах та працівниках червоного хреста. В цьому селі знаходяться кадирівці", - написала Ірма на своїй сторінці у фейсбуці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus