USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Британські дослідники знайшли нові докази участі Росії у боях за Іловайськ, – The Guardian

18 Серпня 2019 20:27
Дослідницька група Forensic Architecture з Лондона виявила нові докази участі армії РФ у конфлікті на Сході України, зокрема в боях за Іловайськ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Нові виявлені докази щодо участі російської армії у конфлікті в Україні будуть використані для посилення юридичної позиції українських добровольців проти держави Росія», – йдеться у статті.

Як зазначається, дослідники з групи Forensic Architecture зібрали докази участі російських військових у боях за Іловайськ у Донецькій області в серпні 2014 року. Зокрема, йдеться про численні знімки з супутників, на яких зафіксовані колони російської військової техніки на території України й танки Т-72Б3, які на той час використовувалися тільки російською армією.

Дослідники скористалися спеціальним програмним забезпеченням, завдяки якому можна було швидко проаналізувати 2500 годин відео, опублікованих жителями регіону на YouTube у період боїв.

Виявлені дані будуть використані як докази під час позову до Європейського суду з прав людини, йдеться у статті.

Як відомо, наприкінці серпня 2014 року українські військові потрапили в оточення під Іловайськом. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus