USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Під Києвом фабрика ялинкових прикрас робила іграшки для Міноборони Росії

5 Грудня 2020 14:56
У Київській області Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас робила іграшки для армії Росії.

Відео того, як працівниця фабрики розписує ялинкові кулі із зображенням червоної зірки й надписом «Армія Росії» оприлюднив екскурсовод Сергій Савченко у Facebook, передає ТСН.

Чоловік зазначає, що на вході до художнього цеху, де виробляються прикраси з логотипом армії РФ, екскурсовод заборонив фото- і відеозйомку. А після того як чоловік все ж зафільмував процес виготовлення специфічних іграшок, керівництво й охорона погрожували «розбити морду», і обіцяли «поговорити так, щоб стало зрозуміло».

За словами Савченка, фабрика під Києвом є філією «найстарішої майстерні», розміщеної в Москві. На сайті підприємства зазначається, що в асортименті заводу понад «50 артикулів», куди постійно додають «модні й актуальні тренди».
Водночас адміністрація Клавдіївської фабрики визнала, що постачає свою продукцію до Росії. Про це написав виконувач обов’язків голови правління Павло Гукасов у Facebook.

«У зв’язку з короткою сезонністю бізнесу і в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Частину річної продукції фабрика поставляла до Росії, замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло максимально оптимізувати і прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів», – написав він.

Гукасов також поскаржився на зниження потоку екскурсій через економічну кризу. За його словами, замовлення від російської сторони йшли безпосередньо без його уваги, тому що основний ресурс його часу займав розвиток нових проєктів.

«Через те, що співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без усякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва цього замовлення. Наразі тираж ліквідовано», – написав він і додав, що надалі всі замовлення проходитимуть цензурний та етичний контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
sms Показати IP 5 Грудня 2020 15:16
Чекаємо статтю про те, що фабрика згоріла,а керівники емігрували.
Міхо до sms Показати IP 5 Грудня 2020 16:09
А хіба простим людям, які там працюють не треба зарплати, жити за щось. Думаю всі там раді будь - якому замовленню, коли економічна криза, коронавірус і тд. Отако б все палили, нищили, просто жахіття
1+1 Показати IP 5 Грудня 2020 15:24
Да,а шо це заборонено
Анонім Показати IP 5 Грудня 2020 16:00
Хохли, ... Що з них візьмеш. Українці так би не зробили
Анонім Показати IP 5 Грудня 2020 16:09
А по нашій трубі у Європу транзитом іде російський газ. Офіційно. А ви не знали?
Рошенко Показати IP 5 Грудня 2020 16:51
Це зрада?
анонім Показати IP 5 Грудня 2020 17:27
цэж зрада
Народна прокуратура Показати IP 5 Грудня 2020 17:56
До Міхо. Які, вибачте, в біса прості люди? Вони що, не громадяни України і не мають хоч крихітки гідності й самоповаги? Все більше переконуюсь у правдивості слів поляків і москалів, що українці не здатні мати власну державу. В кінці кінців, не все має вимірюватись грошовими знаками! Якась дика філософія: артисти можуть співати й танцювати для ворога , бізнес може торгувати з ворогом, полішуки можуть їздити в Росію на заробітки, бо вони поза політикою. А дебільні військові й правоохоронці мають з москалями воювати! Так заради кого і чого вони мають класти своє життя, якщо народу це не потрібно?!
Міхо до Народна прокуратура Показати IP 5 Грудня 2020 18:30
А у нас, що оголошена війна з Росією, чи може скасовані дипломатичні відносини. Можливо треба більше проаналізувати, що відбувається в державі та з яких причин. Порошенки і тд мають свої бізнеси в Росії, торгують з нею, отримуємо їхній газ, по наших трубах йде газ на Європу, можна ще багато перечисляти. А робимо погоду, типу патріотичну погоду на нещасних працівниках іграшкової фабрики. Ну да, хай вони там животять, бо хто ж вони такі... Гасла перш за все!!! А де дії, справжні дії, спрямовані на захист людини і громадянина.
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 7 Грудня 2020 10:00
а нічо що порох бувши президентом торгував там цукерками? це як назвати? і це президент а не простий роботяга. .......
Анонім Показати IP 5 Грудня 2020 18:08
Та ти шо? Яка зухвала новина!
Активіст Показати IP 5 Грудня 2020 18:36
А Рошен слабо замітити? Там і по мордасам можна відхватити.
Міхом Показати IP 5 Грудня 2020 18:54
Як опцію, нехай затанцюють гопака під ялинкою в Шойгу
Народна прокуратура Показати IP 5 Грудня 2020 20:01
Ні, Міхо, це не гасла. Це внутрішній світ кожного і його совість. Мені плювати на Порошенка та інших подібних йому свиней. Але такі дії не можуть бути виправданням нікому, незалежно від того, хто ти - Президент чи тракторист! Якщо ж людина знаходить для себе таке виправдання, значить вона зраджує пам'ять загиблих і замучених співвітчизників, і не лише в часи козаччини чи в період діяльності УПА, але й зовсім свіжі жертви війни. І якщо наша сциклива "еліта" не в змозі назвати війну війною. це не значить, що Ви або я не маю права це так називати! Приклади національної гордості потрібно брати хоча б з тих же поляків, а не прикриватись діями наших злодійкуватих очільників!
Я до Народна прокуратура Показати IP 6 Грудня 2020 05:43
а може не треба було слухати еліту - то й війни не було б..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus