USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Розвідка Великої Британії оцінила шанси Росії збільшити армію до 1,5 млн осіб

23 Грудня 2022 11:47
Військове керівництво РФ представило президенту Володимиру Путіну плани щодо розширення російської армії приблизно на 30% – до 1,5 мільйона осіб. Однак, коли буде досягнуто цього рівня – невідомо.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає ТСН.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу пояснив, що розширення включатиме як мінімум дві бригади на північному заході Росії, чисельність яких збільшиться до дивізії. Він посилався на передбачувану загрозу з боку Фінляндії та вступ Швеції до НАТО.

За даними британської розвідки, це одне з перших уявлень про те, як Росія прагне адаптувати свої сили до довгострокових стратегічних викликів, які виникли внаслідок її вторгнення до України.

Водночас в Міноборони Британії зазначають, що залишається незрозумілим, як Росія знайде новобранців для такого збільшення, «коли її сили перебувають під безпрецедентним тиском в Україні».

Нагадаємо, на розширеному засіданні колегії Міноборони РФ у середу, 21 грудня, президент держави-агресорки Володимир Путін зробив декілька заяв, які стосуються війни в Україні та посилення військового потенціалу російської армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ууу Показати IP 23 Грудня 2022 12:33
Потрібно буде дуже багато чорних пакетів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus