USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під Луцьком на смітник викинули гори зіпсованого хліба. Відео

17 Листопада 2021 21:37
Поцвілий хліб, поліетиленові пакети і бездомні пси, які його порозтягували територією – таку картину побачили журналісти, які приїхали в село Борохів Підгайцівської ТГ.

Екологи кажуть – так утилізовувати хліб не можна. Для цього є спеціальні заводи, куди виробники чи магазини мають везти прострочену продукцію. Одначе хтось вирішив зекономити і викинув хліб цвісти просто неба на закинутому хуторі, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Староста села Борохів Катерина Манонова шокована. Вона готова допомогти з утилізацією знайденого, але зараз не знає, як це зробити правильно. Екологи, які прибули на місце, кажуть – за роки своєї роботи такого ще не бачили.

«Працюю я вже дуже давно, але на моїй практиці, щоб хліб викидали і в таких великих об’ємах, я не зустрічав», – каже головний спеціаліст, державний інспектор відділу державного екологічного нагляду Андрій Тинчук.

Додає, що окрім харчових відходів тут є і поліетиленові пакети, які варто було б вивозити на відведене сміттєзвалище.
Представниця держпродспоживслужби Вікторія Новосад звернула увагу на вириту ковшем яму. Каже: можливо, саме таким варварським способом намагалися утилізувати цвілий хліб, але чи то не встигли, чи то передумали. Додає, так не повинно бути, щоби викидати прострочені продукти де заманеться. Адже існують правила, як мало б це утилізуватись.

До слова, на кліпсах дата – 11 вересня 2021 року. Тобто, можна сказати точно, що хліб викинули не раніше цього терміну.

Цікавий факт, що практично на усіх поліетиленових упаковках вказано місцевого виробника хлібо-булочних виробів. На місці екологи зазначили, що обмежені законом, аби проводити перевірки одразу.

Андрій Тинчук зазначає, що інспекція не може проводити слідчі дії чи шукати винного, мовляв то прерогатива поліції. Тож на місце події журналісти викликали поліцію.

Поліцейські встановлять, на чиїй території і хто саме викинув цей хліб, щоб винного притягнути до відповідальності. Відтак порушнику світить чималий штраф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Радувець Ларіса Показати IP 17 Листопада 2021 22:23
Теремно вже з цінами догрався що на смітник працює
Орест Показати IP 18 Листопада 2021 01:03
Бачу тут одну проблему(свинство) - куча поліетилену. Хліб перегниє - хто заплатив той попав. А поліетилен...?!?!
Glover Показати IP 18 Листопада 2021 05:07
Хай самі їдять з такими цінами!
Анонім Показати IP 18 Листопада 2021 15:21
за кордоном слідкують за терміном придатності і своєчасно уцінюють, спочатку на 30%, потім на 50%
Лучанка Т Показати IP 18 Листопада 2021 16:57
Знайти виродків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus