USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під Мінськом затримали 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії «Вагнера»

29 Липня 2020 15:57
У Білорусі під Мінськом сили спецпідрозділу «Альфа» КДБ та міліції затримали 32 найманці російської «ПВК Вагнера». Місцеві ЗМІ раніше повідомляли, що затримана група «бойовиків іноземної приватної військової компанії», яка приїхала для «дестабілізації ситуації в країні» під час виборів президента.

Про затримання росіян зі складу «ПВК Вагнера» повідомляє інформагентство БЕЛТА, передає Бабель.

Найманців затримали в одному із санаторіїв Мінського району. Крім того, ще один чоловік був затриманий на півдні країни.

КДБ спочатку перевіряла інформацію про прибуття в країну 200 найманців. Незабаром спецслужба вийшла на вказану групу.

Росіяни прибули до Мінську в ніч з 24 на 25 липня і заселилися всією групою в один з готелів. Вони повинні були виселится 25 липня, але залишили готель 27 липня та переїхали в санаторій. Кожен з найманців мав при собі невелику ручну поклажу, а на всю групу було три важких валізи.

Адміністрація санаторію розповіла, що «туристи» були одноманітно одягнені в стилі мілітарі, не розпивали спиртне та вели себе максимально непомітно.
Інформагентство опублікувало всі прізвища і дати народження затриманих. Серед них є найманці, які воювали на Донбасі проти України, а також в Сирії на боці режиму Башара Асада.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко після повідомлення про затримання бойовиків заявив, що втручання найманців у справи країни були очікуваними.

Відзначимо, в Білорусі напередодні виборів президента, які повинні відбутися 9 серпня, проходять протести проти тиску на опозицію та переобрання Олександра Лукашенка на черговий термін. Під час акцій традиційно відбуваються затримання їхніх учасників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Еге Показати IP 29 Липня 2020 22:36
а путін ЛУКАШАКУ-ДИКТАТОРУ каже :---"а НАС ТАМ НЄЄТ!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus