USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під Верховною Радою – протести, кидають димові шашки. ОНОВЛЕНО

13 Липня 2017 10:47
Вранці 13 липня під Верховною Радою України зібралися протестувальники.

Інтерфакс-Україна відзначає, що в акції на площі Конституції беруть участь до 300 осіб, вони вимагають скасування депутатської недоторканності та проведення дострокових парламентських виборів.



Люди тримають в руках плакати "Останнє літо цієї Ради: скасування недоторканності, новий закон про вибори, дострокові вибори в парламент", "Україна захищають герої, корупціонери грабують - це зрадники", "Нехай бій наш буде перемогою, а перемога помстою" та інші.

На вулицю хтось кинув димову шашку, проїжджаючи частина не перекрита, повідомляє кореспондент агентства.
Відзначається, що на площі Конституції встановили сцену з колонками. У Маріїнському парку знаходиться понад 1 тис людей. Вони розосереджені по всьому парку. Агентство пише, що охорона будівлі парламенту посилена, присутні поліцейські і нацгвардійці.



Під час мітингу підпалили фаєри, активісти вимагають зняття недоторканності з усіх народних депутатів, передає УНН.

Поблизу парламенту утворилася стіна диму.



Спочатку загальна кількість правоохоронців становила близько ста осіб. Серед них - працівники Національної поліції та Національної гвардії.

Згодом охорону парламенту ще більш посилили представниками Нацгвардії, які із шоломами та засобами спецзахисту долучились до заходів безпеки.

"Українська правда" пише, що за станом на 10:00 мітингувальники проводять свої акції.

Агентство УНН зазначає, що крім особового складу поліції, під Радою є три автобуси з номерами поліції, авто пожежної безпеки та швидкої допомоги.



Сьогодні Рада повинна розглянути внесення зміни до держбюджету на 2017 рік (№6600), нову редакцію закону про Конституційний Суд (№6427-д), законопроект про реформування фінансування системи охорони здоров'я (№6327), а також подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності, затримання і арешт депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна (подання повинні розглянути о 17:00).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus