USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Під «Євро-2012» у Луцьку побудують нову об’їзну дорогу?

16 Лютого 2009 15:26
У Луцькій міській раді презентували генеральний план Луцька для представників контролюючих служб, відомств та інших зацікавлених структур. Про це 16 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська вважає, що генплан обласного центру Волині призначений саме для перспективного розвитку міста. «Це – для наших дітей, внуків...» – зазначила вона.
 
Директор департаменту містобудування Луцькради Георгій Шевчук розповів, що метою сьогоднішньої наради є ознайомлення із загальними положеннями генерального плану Луцька. До нього, за словами чиновника, проектанти розробили і пояснювальну записку, і графічні додатки. Ця документація вже подана на експертизу.
 
Пан Шевчук розповів, що попередній генплан (1977-1978 років) наразі виконаний максимум на 40 відсотків. Зокрема, там передбачалося, що зараз населення Луцька мало би становити 300 тисяч жителів, а площа міста – 60 квадратних кілометрів. Проте новий генплан обласного центру «буде не революційний, а еволюційний», – зазначив Георгій Шевчук. Він проінформував, що наразі існує проблема масової забудови території сільрад поблизу Луцька. Міська влада буде намагатися знайти спільну мову з сусідніми сільськими та районними радами щодо цих питань.
 
Директор департаменту містобудування розповів, що, згідно з новим генпланом, передбачається виносити старі промислові зони (поблизу вулиць Яровиця, Лазо, Франка тощо) або за межі міста, або на територію промислових вузлів. Також у генеральному плані пропонується активно освоювати територію колишніх військових містечок (вулиці Володимирська та Стрілецька). За словами Георгія Шевчука, на основі генплану розроблятимуться правила забудови у місті.
 
Як розповів заступник начальника Головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Яким Сеник, нормативні акти передбачають, що обговорення громадськістю генерального плану має тривати мінімум 3 місяці. Пан Сеник вважає, що територіальні претензії селян приміських сільрад – «однобічні», оскільки не враховують того, що Луцьк надає послуги громаді всієї Волинської області. Яким Сеник розповів, є надія, що під «Євро-2012» може бути збудована об’їзна дорога навколо Луцька, яка сполучатиме Ковельський та Львівський напрямки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Лютого 2009 23:19
Не раскатывайте губени,бабло стырят

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus