USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під опікою швейцарців – діти й матері п’яти районів Волині

10 Листопада 2008 13:13
Згідно з Указом Міністерства охорони здоров’я України «Про подальші заходи щодо забезпечення реалізації Українсько-Швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини», що датується 3 листопада, п’ять волинських районів визнані пілотними регіонами для реалізації  III  фази програми. Про це 10 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як йдеться у документі, за підписом міністра охорони здоров’я Василя Князевича, відповідно до Угоди між МОЗ та Швейцарською агенцією розвитку і  співробітництва,  на  виконання  постанови  Кабінету  Міністрів України від 27.12.2006 N 1849 «Про  затвердження Державної програми  «Репродуктивне  здоров’я  нації»  на період до2015 року» та з метою подальшої реалізації  Програми  Швейцарської агенції  розвитку  і  співробітництва  «Здоров’я  матері та дитини 2008-2010 років» наказано затвердити пілотними регіонами для  реалізації  III  фази  Програми Швейцарської  агенції  розвитку і співробітництва «Здоров’я матері та дитини 2008-2010 років» 20 районів, 5-ть із яких – волинські. Зокрема в указі значаться Горохівський, Луцький, Любомльський, Маневицький, Ратнівський райони.
Начальнику управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігорю Ващенюку необхідно створити належні умови та  сприяти  реалізації  Програми з залученням  відповідних фахівців для відпрацювання моделі роботи в областях та координації з суміжними областями, визначити фахівця, відповідального за реалізацію заходів Програми в визначених цим наказом областях. Окрім того, щоквартально до 5 числа місяця,  що наступає за звітним, забезпечити звітування до Управління  материнства,  дитинства  МОЗ України  щодо  реалізації  Програми,  відповідно  до вимог чинного законодавства.
До речі, до складу координаторів цієї Програми  від Волині увійшла заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Марія Гогоша.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus