USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Під стіни Волинської ОДА прийдуть протестувальники

5 Серпня 2008 17:05

Завтра, 6 серпня, газовики всієї України, і Волині зокрема, залишать свої робочі місця та візьмуть участь в акціях протесту. Аварійно-диспетчерська служба цього дня працюватиме у посиленому режимі в повній бойовій готовності. Про це 5 серпня «Волинські Новини» повідомили у прес-службі «Волиньгазу».
 
Вдатися до акцій протесту працівників змусило загрозливе становище, в якому опинилося підприємство. Основною проблемою, яка заважає ВАТ «Волиньгаз» обслуговувати газорозподільні мережі і підтримувати їх у належному стані, є низький тариф на послуги з розподілу та постачання газу. Рівень тарифу не забезпечує відшкодування витрат, пов’язаних із обслуговуванням, та містить малу частку відрахувань на оплату праці персоналу. Внаслідок цього заробітна плата газовиків залишається на рівні минулих років і є значно нижчою від середньої по енергетичній галузі.
 
Через це із газотранспортних підприємств масово почали звільнятися люди. Лише в першому півріччі нинішнього року заяви на звільнення написали близько 150 кваліфікованих спеціалістів. Через брак персоналу різко зростає ймовірність аварій у газових мережах, які вже траплялись у країні, зокрема, у Дніпропетровську минулої осені.
 
Про проблеми галузі газовики неодноразово повідомляли чиновників усіх владних рівнів держави. Багато звернень надійшло до Національної комісії регулювання електроенергетики України, до НАК «Нафтогазу України» та ДК «Газ України». Ще навесні Кабмін прийняв постанову, відповідно до якої НКРЕ мала внести зміни до тарифу, але необхідне рішення загубилося у міністерських коридорах.
 
На Волині проживає більш ніж 213 тисяч родин, що користуються природним газом: через критичне фінансове становище підприємство «Волиньгаз» не може гарантувати їм безперебійне та безаварійне постачання «блакитного» палива.
 
З огляду на це Рада профспілкових комітетів газопостачальних організацій прийняла рішення про початок безстрокової акції протесту у місті Києві та у кожному обласному центрі.
 Акція під стінами Волинської облдержадміністрації розпочнеться 6 серпня о пів на одинадцяту ранку. Газовики мають намір особисто передати голові Волинської ОДА звернення трудового колективу і вимагатимуть від керівництва області підтримки їхніх вимог перед Кабміном та Секретаріатом Президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus