USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підбурює рівненський криміналітет? На Маневиччині люди не пустили техніку «Волиньприродресурсу» в село

22 Серпня 2019 11:44
У селі Галузія Маневицького району люди перекрили дорогу та не пропускають техніку комунального підприємства «Волиньприродресурс» на територію села.

Рейвах, так би мовити, прогнозований, бо ж на території села землі з буршином. Дозвіл на видобуток каменю має «Волиньприродресурс». Однак селяни нажахані, бо знають про сумний приклад на сусідній Рівненщині, де чорні старателі перетворили землі в суцільну копанку. Там, кажуть, зникає вода, бо нею вимивають сонячне каміння. І галузійці, зрозуміло, бояться екологічної катастрофи. Проте люди до діалогу, якщо їм гарантуватимуть екологічну безпеку і справедливий прибуток, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

У середу, 21 серпня, у селі від старого до малого з самісінького ранечку вийшли на дорогу і перекрили в’їзд у село техніці КП «Волиньприродресурс», яке має дозволи на видобуток бурштину.

Як стверджує заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк, працівники підприємства мали робити розвідку, проте селяни їх не пустили. Люди ж кажуть, що хочуть, аби на рівні Верховної Ради прийняли закон про бурштин, а вже тоді можна буде говорити.

На місце приїхали і посадовці - був голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко та голова Маневицької РДА Андрій Линдюк.

Після президентських виборів Линдюк особисто написав заяву на звільнення, зрозуміло чому. Але досі так і не звільнився. Зараз цей чиновник підігріває настрої й і так схвильованих селян та підбурює проти журналістів. Проте саме за його каденції 400 гектарів землі з покладами бурштину у Маневицькому районі забрали шахрайським шляхом у людей і віддали львівській фірмі «Терлан ком».

Зі слів Капустюка, людей свідомо вводять в оману щодо ймовірних негативних наслідків роботи техніки. Адже, якщо видобуток відбувається легально, то обов’язково відбувається рекультивація земель та їх збереження. Саме це й передбачено у програмі роботи КП «Волиньприродресур». А негативні наслідки і руйнування природи завдає саме незаконний видобуток бурштину.

Саме так відбувається за кілька десятків кілометрів від Галузії, у селі Озерце, де чорні копачі продовжують копають бурштин. Його нелегально вивозять за кодон. До слова, там уже зникає вода.
Своєю чергою, Анатолій Капустюк вважає, що людей підбурюють рівненські бурштинові бізнесмени, які зацікавлені у тому, щоб процвітав саме їхній клондайк.

«Криміналітет, який знаходиться у Рівненській області, зацікавлений у тому, аби набирати з Волині дешеву робочу силу, як вони вважають. Помповикам вони платять 450-500 гривень за день. Це з Серхова, Галузії, Прилісного їздять туди батрачити, так би мовити. Волинська область прикордонна, тому через неї провозять незаконний бурштин. Його переправляють у Польщу, Литву. Там фірми, що мають ліцензії, узаконюють наш бурштин, виписуючи фіктивні документи, начебто сонячне каміння литовське або польське», - розповідає Анатолій Капустюк.

Зрештою працівники КП «Волиньприродресурс» розвернули техніку.

«Завжди треба вести діалог. Ми сюди приїхали і переконались, що треба вести діалог вже не з керівником ОТГ, а з активними громадянами Галузії. Є староста, є депутати, є активні громадяни з якими треба говорити і пояснювати. Вони готові до співпраці до діалогу», - каже керуючий справами виконавчого апарату Волиньради Дмитро Дубняк.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Анатолій Капустюк зазначив, що перешкоджання діяльності КП «Волиньприродресурс» є кримінальним правопорушенням. Тож з цього приводу звернулися в поліцію, яка розслідує даний інцидент, зокрема, заяву внесли у Єдиний реєстр досудових рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Знаючий Показати IP 22 Серпня 2019 12:17
Маневицька поліція боялася навіть з машин вийти, та за свідченнями людей ще й підбурювала натовп, мовляв женіть звідси тих луцьких, бо ж нікому не цікаво, щоб бурштин видобувався там у законний спосіб
Іван Показати IP 22 Серпня 2019 13:22
Линдюк - відстріляний патрон, шоби не сказати по іншому !
Навуходоносор Показати IP 22 Серпня 2019 15:34
Рейвах в головах политиков, рейвах - в головах силовиков, рейвах в экономике полный! Если люди выходят на улицу защитить себя - это признак полного рейваха государственности!
Йой до Навуходоносор Показати IP 22 Серпня 2019 20:40
А ТАК ЛУЧШЕ ? Любят русские люди бунтовать! Встанут на колени перед барским домом и стоят, подлецы! И ведь знают, что бунтуют, и всё равно стоят! (Салтыков-Щедрин). Да, это и есть то, что называют "бессмысленным и безжалостным русским бунтом". И вот прошло сто лет... Нынче ещё суровее этот бунт стал. Прежде чем дерзко встать на колени перед барским домом, лютые русские оппозиционеры соизволения испрашивают у Барина.
Навуходоносор до Йой Показати IP 22 Серпня 2019 21:21
Оппозиционеры всего мира сейчас спрашивают разрешения бунтовать у власть предержащих. Одни у Путина, другие - у Ротшильдов, третьи - у Сороса, четвертые - у шаманов алтайских...А вот за Салтыкова-Щедрина - спасибо! Не часто в инете можно встретить ссылку на самого прозорливого сатирика всех времен. Знал градоначальник и по совместительству гениальный писатель в совершенстве и барское нутро, и холопское начало. На всех билбордах не мешало бы повесить цитаты из его рассказов. Сгодились бы и для карасей-идеалистов из парламентского опоблока, и для воронов-челобытников народных из мажоритарщиков, и для диких помещиков областного масштаба, и для премудрых пескарей из "Батькивщыны", и для коняг, терпящих постоянную нужду, и для медведя на воеводстве, которого выперли недавно из руководства страной. И было бы там каждой твари по паре...
Йой до Навуходоносор Показати IP 22 Серпня 2019 22:24
Так то ж ви до Ноєвого ковчега дійшли. Скоро всій Раді обрізання робити скажете. Хоча ...
Поддерживаю! до Навуходоносор Показати IP 22 Серпня 2019 21:15
Даже у вас РЕЙВАХ и в мыслях и в словах.
123 Показати IP 22 Серпня 2019 15:37
От так от. Законна фірма, з документами на право видобутку, з відрахуваннями в бюджети всіх рівнів ... АПЕ ПОЛІШУКИ САМІ ХОЧУТЬ КОПАТИ І ПРОДАВАТИ, А КОЛИ ДОКОПАЮТЬСЯ ДО ЕКОЛОГІЧНОГО ЛИХА, ТО СКАЖУТЬ ЩО держава погага, Україна ВИННА. а ВОНИ БІДЬНЯТКИ І ЖЕРТВИ ...
УКРОП Показати IP 22 Серпня 2019 16:07
Дешева робоча сила - це виходить 15 000 в місяць. Бідолахи батрачать за такі гроші. Тонехай працюють лікарями, учителями чи поліцейськими за гроші удвічі менші і з серйозною відповідальністю.
Місцевий Показати IP 22 Серпня 2019 18:34
Одні бандіти скрізь лізуть і залякують людей бють цеж наскількі треба бути ——головою громади щоб простягати рукі до пожилих жінок ЦЕ ЖАХ
1212 Показати IP 22 Серпня 2019 18:39
Знову всі простих людей щитають за нізащо І оця прихня безглузда про Рівненськіх авторітетів вже так надойла звернінь ще на когось на Януковича наприклад він жеж тоже хотів
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 23 Серпня 2019 07:28
Молодці громада.Це ваша земля,а отже потрібно її боронити. Майбутнє дітей і онуків в ваших руках.Українці з вами!
123 до УКРАїНЕЦЬ Показати IP 29 Серпня 2019 14:56
Тільки, щоб потім громада не просила в уряду допомоги для дітей і онуків, яким в тих канавах прийдеться жити !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus