USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Викрили організаторів контрабандних поставок бурштину до Польщі

31 Травня 2017 11:14
Військова прокуратура Львівського гарнізону викрила організаторів контрабандного каналу поставок бурштину до Польщі.

29 травня 2017 року військова прокуратура Львівського гарнізону спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у Львівській області викрила організаторів контрабандного каналу поставок бурштину до Європи.

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

Установлено, що зловмисники не тільки зберігали та реалізовували великі партії бурштину, а й переробляли його на готові вироби для подальшого переміщення через державний кордон України в Республіку Польща. «Сонячний камінь» поставляли до Львова з території Рівненської області.
При транспортуванні у кур’єра виявили та вилучили 100 кг необробленого каменю – сирцю. Окрім того, під час обшуків за місцем його проживання та двох організаторів виявили 15 кг пресованих бурштинових плит, 11 кг готових виробів та заготовок, обладнання для обробки каменю.

На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії.
Нагадаємо, Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП «Волиньприродресурс». Волиньрада проголосувала за виділення «Волиприродресурсу» 51 тисячі гектарів земель покладів бурштину, 9 тисяч гектарів торфу і 3,1 тисячі гектарів родовищ міді.

КП «Волиньприродресурс» також презентували у Литві у рамках виставки Amber Trip у Вільнюсі. Там, зокрема, йшлося, що європейські компанії, які працюють з українським бурштином, зацікавлені у придбанні легально видобутого сонячного каміння з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus