USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Підготовка до виборів, або Чому чиновники масово звільнятимуться

2 Червня 2018 12:02
Рік до виборчої президентської та парламентської кампаній стає надто привабливим для всіх, хто має досвід управління на найвищому рівні, але не хоче асоціюватися із владою.

Адже перед ними відкриваються гарні політчні перспективи, за умови якщо вони позбудуться негативу попередніх років, яскраво подавши у відставку або отримавши таке добро від парламенту чи КМУ, пише політичний експерт Микола Давидюк на 24 каналі.

Адже попри весь запит на нові обличчя, електорат зупиняється перед прізвищами, які він звик бачити у списку кандидатів, заїжджених чиновників чи парламентарів, просто піднімаючи останніх на новий рівень.

Зокрема такі електоральні підвищення, як нові обличчя, отримували і президенти. Консенсусно отримав Порошенко, який працював і міністром у Януковича, і секретарем РНБО у Ющенка.

І сам Ющенко став новим президентом, пропрацювавши 10 років главою НБУ у Кучми.

Політики це знають... Населення, можливо, не завжди пам'ятає, але політики це розуміють прекрасно, зазначає експерт.

Тому найближчі 3-5 місяців варто чекати парад яскравих відставок та змін посад, головна ціль яких буде, власне, політичне плавання з метою проходження у ВР партією, в іншій партії, злиття під одного з кандидатів в президенти, участь у власних президентських виборах.

Зі слів Давидюка, спроби таких відставок уже помітні.

Це і бажання Луценка перейти на головну посаду в Кабміні, з якої буде зручно стартувати в Президенти. Єдиною причиною такого маршруту є погодження із Порошенко, без якого сам план не зпрацює.

Це і саботаж міністра Данилюка, який часову дисципліну по підпису документів подає як обмеження власних професійних можливостей. І вже третій тиждень дискредитує весь Кабмін та країну через листи в посольства G7 та МВФ. Таким чином він ставить власні амбіції вище іміджу країни.

Це і низка успішних губернаторів, які уже навіть почали реєструвати локальні партії, під які будуть заганяти електорат у разі неперемоги їх чинного політичного лідера. Зрозуміло, що відкрито вони наразі 100% у провладній партії, але розуміючи швидкоплинність такого розкладу, уже будують запасні аеродроми.

Логіка таких подій очевидна і багато в чому виправдана. Адже як мінімум це дасть можливість балатуватись не як опозиційний популіст, а як людина із результатом, при чому свіжим в пам'яті населення, що може контрастувати на іміджі постійно-критикуючих опозиціонерів.

В той же час позбутись "ярма" влади і піти в повну опозиційність не так просто. Адже колеги по владі не готові жертвувати собою виключно заради корисних політичних амбіцій своїх колишніх колег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виборець Показати IP 5 Червня 2018 18:30
То тільки для користі справи. Нехай відштовхнуться від берега. Хочеться вірити, що більше не пристануть. А будуть чіплятися нижче по течії - то є надія, правда маленька, що люди дадуть по руках або наступлять на пальці. Хай пливуть за течією - таке не тоне. Може подалі від України віднесе ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus