USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вибори у Франції: п’ять причин перемоги Макрона над Ле Пен

8 Травня 2017 11:36
Більше 20 мільйонів французів підтримали майбутнього наймолодшого лідера країни від часів Наполеона.

Еммануель Макрон викликав політичний землетрус у французькій політиці: рік тому він був членом уряду одного з найбільш непопулярних президентів Франції, тепер, в 39 років, він виграв президентські вибори Франції, пише ТСН з посиланням BBC і називає п'ять причин його тріумфу.

1. Йому пощастило

Журналісти нагадують, що публічний скандал вибив з гонки початкового лідера, правоцентристського кандидата Франсуа Фійона, а кандидат від соціалістів з лівими поглядами Бенуа Амон зазнав поразки серед традиційних виборців.

2. Він був хитрим

Макрон міг піти на вибори у лавах соціалістів (оскільки належав до партії), але він розумів після багатьох років в уряді та похмурих оцінок роботи влади від суспільства, що цій політсилі доведеться боротися за те, щоб бути почутою громадськістю. У квітні 2016 року, він створив власний рух і чотири місяці по тому пішов у відставку з уряду президента Франсуа Олланда.
Олланд голосує на виборах президента-2017

3. Він спробував щось нове у Франції

Заснувавши свій рух «Вперед!», він взяв за приклад американську виборчу кампанію Барака Обами 2008 року: волонтери політсили не тільки роздавали листівки, вони мали 25 000 розмов тривалістю 15 хвилин з виборцями у всій країні. Інформація, зібрана з цих інтерв'ю, допомогла сформувати пріоритети і політику кампанії.

4. Він мав позитивне повідомлення

«Новачок», який був протеже президента Олланда, а потім міністром економіки, колишній інвестиційний банкір, який заснував громадський рух, центрист з радикальною програмою скорочення державного сектора - досконала «зброя» проти Марін Ле Пен. Він зміг ухилитися від намагань означити його як іншого Франсуа Олланда, створивши новий образ: Макрон прийшов до виборців з оптимістични сигналом, сповненим енергії.

Макрон у натовпі прихильників

5. Він був проти Марін Ле Пен

На тлі його оптимістичного тону, заяви Марін Ле Пен постійно були негативні - проти імміграції, анти-ЄС, антисистема. Багато людей були стурбовані перспективою ультраправого президентства і вбачали у Макроні останню перешкоду на її шляху.

Марін Ле Пен

Учора, 7 травня, у Франції відбулися президентські вибори: після підрахунку 99,99 % бюлетенів Макрон набирає 66,06% голосів. Загалом за нього проголосувало 20,7 млн французів. За лідера «Національного фронту» Марін Ле Пен проголосували 33,94% французьких виборців - 10,6 млн людей. 2,24% бюлетенів були визнані недійсними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus