USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підлітковий християнський фестиваль на Волині зібрав майже півтисячі дітей

14 Липня 2018 13:19
Протягом п’яти днів майже 500 підлітків з усієї Волині активно відпочивали, тренувалися, долучалися до різноманітних змагань і вивчали Біблію на базі відпочинку поблизу села Сомин, що в Турійському районі, неподалік мальовничого озера Сомине.

Х підлітковий фестиваль Волині «Вся слава належить Богу», який тривав 9–13 липня, провели за підтримки обласного фонду «Преображення» та Волинського обласного об’єднання євангельських християн-баптистів.

Як розповів директор дійства, пастор церкви «Фіміам» євангельських християн-баптистів Юрій Михальчук, фестиваль організовують щорічно для того, щоби забезпечити підліткам (12–16 років) гарний відпочинок, цікаво проведений час у спілкуванні з ровесниками.

«Тут підлітки утворюють своєрідну спільноту з усієї області. Ми хотіли налагодити стосунки між різними делегаціями, різними церквами, хоча, звичайно, тут є й діти, які не відвідують церкву. Основна ж наша мета – прищеплення дітям християнських основ, адже ми живемо в християнській державі», – наголосив Юрій Михальчук.
Він пригадав, що попередньо фестиваль проводили в інших місцях, наприклад у Нуйно чи Тростянці.

«Кожна церква формує делегацію, яка приїжджає зі своїми палатками, кухнею та облаштовується на місці. Тож, відбувається спілкування як у самій такій команді, так і між цілими церковними делегаціями», – сказав Юрій Михайчук.

Пастор додав, що серед учасників фестивалю – багато дітей соціально вразливих категорій, зокрема з неповних чи багатодітний сімей або інтернатів.

Голова Волинського обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць повідомив, що тема цьогорічного фестивалю – «Сила героя. Прощення чи помста».

«Ми говоримо про те, що справжній герой – це не той, хто б’є, а той, хто витримує удар. От зараз Україна стала свого роду героєм. Ми вчимо дітей саме таким цінностям, щоби вони любили, прощали та поважали інших, – підкреслив Ярослав Троць. – Цей фестиваль покликаний об’єднати підлітків релігійних громад, церков із усієї області, які входять до нашого об’єднання. Таких церков ми маємо 126. Загалом ми проводимо подібні фестивалі для молоді, організовуємо жіночі табори, заходи для людей із інвалідністю… Чому є цей фестиваль для підлітків? Бо ми вважаємо, що підлітки – як пластилін, із них досить легко можна сформувати правильний образ. Ми доносимо до них важливі біблійні істини, адже це духовна основа нашого життя та моральна основа нашого суспільства, нашої культури, а також безпека нашої країни, оскільки людина зростає духовно зрілою, патріотом своєї Вітчизни. І коли вона будує міцну родину, тоді й країна стає міцнішою».
Керівник програми «Культура та духовність» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Зінько, своєю чергою, зауважив: «Не один рік поспіль ми підтримуємо християнські молодіжні таборування. Цього року ми виділили кошти на закупівлю спортивного інвентаря, зокрема й сувенірних подарункових наборів. Це грамоти, медалі, кубки для дітей, які брали участь у спортивних змаганнях, організованих у рамках фестивалю».
Так, під час таборування для підлітків провели змагання з волейболу, футболу, армреслінгу, настільного тенісу, турнір із шашок, спортивні естафети, а також конкурс на знання Біблії.
«Також цього року, на прохання організаторів, ми кожній дитині придбали подарунок – набір засобів особистої гігієни», – сказав Дмитро Зінько.

Він зазначив, що Фонд надає підтримку християнському фестивалю для підлітків, адже такі заходи покликані пропагувати здоровий спосіб життя, сприяють налагодженню спілкування між дітьми з різних куточків Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 15 Липня 2018 11:59
Майбутнє України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus