USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підозрюваного у замаху на російського журналіста Бабченка відпустили

19 Грудня 2018 21:36
Шевченківський районний суд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенка – одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомляє із зали суду Deutsche Welle.

Зазначається, що головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення у підготовці теракту. Водночас він визнав провину у незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому покарання у п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

Служба безпеки України затримала Стельмашенка 13 червня, тоді в його квартирі знайшли незареєстрований пістолет з набоями. Правоохоронці дізналися про його особу з телефона Бориса Германа, який на той момент перебував під арештом як беспосередній замовник інсценованого вбивства журналіста. В СБУ тоді заявили, що в травні Стельмашенко разом з ще двома громадянами України відвідував Ростов-на-Дону, де проходив інструктаж для організації терактів в Україні.

Зворотні квитки в Україну Стельмашенку та його супутникам купував Герман на прохання В’ячеслава Пивоварника – його слідство вважає головним організатором низки попереджених терактів. Утім, Борис Герман на судових засіданнях пояснював журналістам, що особисто не знайомий зі Стельмашенком і не знає, навіщо той їздив до Ростова.

На відсутності будь-яких доказів, які б підтверджували підготовку його клієнта до терактів, наполягав і захисник Стельмашенка Олег Юрченко. Вийшовши на волю, Стельмашенко відмовився відповідати на запитання про причини поїздки до Ростова-на-Дону, зазначивши, що не знайомий ані з Германом, ані з Пивоварником. Прокурор Роман Циб також не захотів коментувати зміну позиції обвинувачення.

У четвер, 20 грудня, Шевченківський районний суд Києва проведе підготовче засідання у справі В’ячеслава Пивоварника. Він і досі перебуває у розшуку, однак СБУ заочно звинуватила його в державній зраді, організації готування до теракту, фінансуванні тероризму та незаконному обігу зброї.

Як повідомлялося раніше, 29 травня повідомили про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві. 30 травня з’ясувалося, що Аркадій Бабченко насправді живий, а інформація про загибель журналіста була частиною спецоперації СБУ щодо запобігання замаху на нього.

Згодом у Києві було затримано підозрюваного в організації замаху на журналіста – Бориса Германа, якого 31 травня суд взяв під варту на 60 днів.

Також стало відомо, що 13 червня СБУ затримала громадянина України – "громадянина Т." – який, за даними слідства, керував групою осіб, що готувала замах на Бабченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus