USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Готував теракти: затримали ще одного фігуранта у справі Бабченка

15 Червня 2018 18:21
У справі про «вбивство» журналіста Аркадія Бабченка Служба безпеки України повідомила про затримання ще одного фігуранта справи.

Про це під час брифінгу у Києві 15 червня поінформував заступник начальника головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, передає 24 канал.

Він уточнив, що 13 червня СБУ затримала громадянина України - «громадянина Т.» - який, за даними слідства, керував групою осіб, що готувала замах на Бабченка.

За словами представника СБУ, «громадянина Т.» затримали за місцем проживання, а під час обшуку у його помешканні виявили зброю та набої до неї.

«Є достатні підстави, щоби підозрювати «громадянина Т.» у причетності до готування терористичних актів», – заявив Тиводар.

Він також повідомив, що слідству вдалось встановити ще одного фігуранта справи.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що разом з громадянином України Германом до організації терористичних актів причетний громадянин України Пивоварник В’ячеслав Олександрович», – повідомив Тиводар.

Як з'ясували в СБУ, Герман та Пивоварник вступили у змову із представниками російських спецслужб. Де зараз перебуває Пивоварник наразі встановлюють.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві. 30 травня з'ясувалося, що Аркадій Бабченко насправді – живий, а інформація про загибель журналіста була частиною спецоперації СБУ щодо запобігання замаху на нього.

30 травня у Києві було затримано ймовірного організатора замаху на Бабченка – Бориса Германа. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus