USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підозрюваних у жорстокому побитті чоловіка повторно затримали

7 Серпня 2015 14:51
Підозрювані у жорстокому побитті чоловіка у Луцьку, який після шести днів перебування у комі помер, повторно затримані та доставлені у Луцький міськвідділ.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань прав людини, законності, боротьбі зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 7 серпня.

Як розповів начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз, приблизно о 20.00 31 липня надійшло повідомлення про випадок у чергову частину. Зловмисники жорстоко побили чоловіка на очах у його шестирічного сина.

На місце події виїхали члени слідчо-оперативної групи та встановили обставини. Він зауважив, що щодо випадку телефонували чимало депутатів, громадських активістів, журналістів.

Особи, причетні до побиття з його слів, були відпущені лише тому, що у працівників міліції не було жодних законних підстав для того, щоб затримати цих осіб. Тому, мовляв, писати, що «міліція відпустила злочинців» неправильно. Він наголосив, що працівники міліції діяли у рамках закону.

За станом на сьогодні усі причетні затримані та вже сьогодні їх доставлять у міськвідділ. Їм оголосять підозру за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу (що передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років).

Під час досудового розслідування встановлено, що тілесні ушкодження лучанину нанесли двоє чоловіків – 31-річний житель обласного центру та 30-річний житель Ківерцівського району.

Вже сьогодні у суді оберуть запобіжний захід щодо підозрюваних (міліція наполягає на утриманні їх під вартою). Остаточно крапку у справі поставить суд.

Ігор Муковоз заперечив інформацію, яку поширили сьогодні деякі ЗМІ, що начебто міський голова Микола Романюк особисто мав з ним розмову сьогодні щодо цієї справи та наполягав на затриманні підозрюваних.

До слова, небайдужі лучани вирішили допомогти коштами дружині померлого Андрія Яворського (на головному фото)Ірині Науменко, - повідомляє ВолиньPost. Згідно з повідомленням, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк дав розпорядження видати жінці десять тисяч гривень на поховання. Також журналісти редакції ВолиньPost зібрали дві тисячі гривень, які передадуть Ірині.



Ігор Муковоз
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Поліцейський Показати IP 7 Серпня 2015 14:56
Всіх, у кого не було підстав затримувати - звільнити за невідповіднісю включаючи начальника Муковоза. Тобто нанесення тяжких тілесних - немає підстав, а зараз є? Я бачу що ніщо нікого не вчить. Вони нас всіх просто за дебілів та стадо мають. Або непрофесійність журналістів. Чому не було підстав? Чому зараз є? Ви не пишіть тупо ні про що, а пишіть якусь ІНФОРМАЦІЮ.
Лорен до Поліцейський Показати IP 7 Серпня 2015 21:46
А Муковозу ПО* на хлопчину...він свою доньку 16 серпня заміж видає...........ви б її бачили....гроші на грошах одружуються
567 до Поліцейський Показати IP 8 Серпня 2015 10:44
І коли в нас всіх беспредельних і безграмотних ментів посадять?
від лучан Показати IP 7 Серпня 2015 14:56
Шановний криміналітет, Велике прохання скоювати злодєянія у передвиборчий час, бо це єдина можливість для торжества правосудія... хоч такого...
Грыць Показати IP 7 Серпня 2015 15:05
Не "побиттi", а вбивствi.
капець Показати IP 7 Серпня 2015 15:10
побиття людини до смерті - "не підстава для затримання вбивць"????????????? вони себе чують?!
Юрист Показати IP 7 Серпня 2015 15:33
Муковоз ти д**іл а не юрист.Читай разом з Шпишою та Аваковим КК України КПК України. 1 ст. 208 КПК України «уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі, лише у випадках: 1) якщо цю особу застали під час вчинення злочину або замаху на його вчинення; 2) якщо безпосередньо після вчинення злочину очевидець, в тому числі потерпілий, або сукупність очевидних ознак на тілі, одязі чи місці події вказують на те, що саме ця особа щойно вчинила злочин.» Наявні були всі підстави для затримання(а не відібрання пояснень)2-"надійшло повідамлення"-підсава для відкриття кримінальної справи-на той час за ч1. ст 121 КК-а зараз вона вже повина бути перекваліфікована.І це говорить про те,що за заявою і у звязку хз наявністю потерпілого справа нне була відкрита(хоч це обовязок відкрити)3-були всі підствави подати подання в суд про обрання запобіжного заходу.Халатність і службова недбалість \непрофесійність -це всі дії які вчинила міліція за заявою дружини померлого
серж Показати IP 7 Серпня 2015 16:00
покажіть мені цих ви*одків
ЧИТАЧ Показати IP 7 Серпня 2015 16:37
ПРОСТО ДИВУ ДАЄШСЯ, ПРОЧИТАВШИ ПОЯСНЕННЯ НАЧАЛЬНИКА МІСЬКОЇ МІЛІЦІЇ...ЛЮДИНУ ПОБИЛИ ТА ЗАВЕЗЛИ В РЕАНІМАЦІЮ, А ТИХ, ХТО ЙОГО ДОВІВ ДО ТАКОГО СТАНУ ЗАТРИМУВАТИ НЕ БУЛО ПІДСТАВ...ДІЯЛИ В РАМКАХ ЗАКОНУ...Я Б ХОТІВ ПОБАЧИТИ ЯК ДІЯВ БИ ЦЕЙ НАЧАЛЬНИК МІЛІЦІЇ, КОЛИ Б ПОБИЛИ ЙОГО БРАТА НАПРИКЛАД...ЯКЕСЬ ЖАХІТТЯ...
Лорен до ЧИТАЧ Показати IP 7 Серпня 2015 22:48
Клав Муховоз на всіх. Он в під'їзді розвісили боржників хто не платить за прибирання території.....і що я Вам скажу.....в нього заборгованість в 2 500 грн. Можу опублікувати виписку.
до до Лорен Показати IP 8 Серпня 2015 14:14
чекаєм фото
ЛОрен до до Показати IP 10 Серпня 2015 20:12
напиши електронку. скину
думки міліцівоза Показати IP 7 Серпня 2015 17:35
Все пора мені кудись сматуватись, роботу за*рав, на життя безбідне заробив, піду з почестями, а може поборотись і стати поліціянтом: криша надійна, а всі свої косяки повішу на начальника слідства, він то служив мені чесно, вирішували питання разом, ділився....нас то обох тре в шию гнати, але мо бабло переможе добро
Постраждалі Показати IP 7 Серпня 2015 18:27
В подібній ситуації з менш жахливими наслідками викликали міліцію на чолі з теперішнім керівником, який був ще слідчим у відвовідь отримали, що такі справи не розкриваються і немає нащо сподіватись. Більше з міліції ніхто навіть не подзвонив. Для чого вона взагалі, дітей лякати.
воїн АТО Показати IP 8 Серпня 2015 01:44
Ви чьо там взагалі ОФІГЄЛІ ???? Про це вбивство говорить зараз весь Луцьк !!!
колишня сусідка Показати IP 8 Серпня 2015 10:24
Дуже шкода бабусю Соню. Виховувала сама двох онуків.І тут така трагедія.Щодо п'янички-Наташи, то вона ніколи не давала спокою сусідам.Я не проживаю там вже15 років і досі пам'ятаю, як вона кидалась на людей.А скільки заяв було написано у міліцію!А скільки "нечисті"переходило у її квартиру! А скільки раз міліція "закривала" очі! ПОБАЧИЛИ!!! Коли вбили Андрія!!!!! Тільки тепер влада "реагує"?????!!!!!
олег Показати IP 9 Серпня 2015 19:12
а те бидло що відпустило винних буде покарано чи так і залишать як при часах яника?
Анонім Показати IP 23 Серпня 2015 18:25
Карати треба обовязково!!!!!!!!! В іх також є своі діти. А дитина лишилася без батька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus